Τουλάχιστον εννέα Σύροι στρατιώτες νεκροί σε επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον εννέα Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησε η μεγαλύτερη τζιχαντιστική οργάνωση, της οποίας τρεις μαχητές σκοτώθηκαν επίσης, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση.

Είναι η δεύτερη μεγάλη επίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων από την οργάνωση Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), η οποία ελέγχει μέρος του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών στη Συρία.

“Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν όταν μαχητές της οργάνωσης HTS εισχώρησαν σε θέση του συριακού στρατού στην περιφέρεια του όρους ‘Ακραντ, βορείως της Λαττάκειας”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι ‘Αμπντελ Ραχμάν.

Τρείς τζιχαντιστές, ζωσμένοι με εκρηκτικά, σκοτώθηκαν καθώς πραγματοποιούσαν την επίθεση με βαρέα όπλα, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ, η οποία έχει την έδρα της στη Βρετανία αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Στις 26 Αυγούστου 11 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις συμμαχικές της HTS στη γειτονική περιφέρεια Τζαμπάλ αλ-Ζαουίγια.

Η οργάνωση HTS που προέρχεται από το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, ελέγχει το τελευταίο προπύργιο της ένοπλης αντιπολίτευσης στη βορειοανατολική Συρία, που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και όμορα εδάφη των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί