Τότε θα ξεκινήσει «κόλαση πυρός» από την Λευκορωσία – Δεν πρόκειται να κάνουν πίσω οι Ρώσοι

Τι αναφέρεται από την Ρωσία...

Η Ρωσία παρέδωσε αρκετές παρτίδες τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έως τις 7 Ιουλίου, με βάση την συμφωνία μεταξύ των δύο συμμάχων. 

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι αυτά τα όπλα προστατεύονται αξιόπιστα. «Οι στόχοι έχουν ήδη καθοριστεί», είπε ο Λουκασένκο ενώ απευθυνόταν στον Τύπο.

Πότε θα μπορούσε να εκτοξεύσει τα πυρηνικά το Μινσκ;;;

Γράφει το Sputnik:

Οι δυτικές χώρες αποτελούν απειλή για την Λευκορωσία, ειδικά όταν το Μινσκ έδειξε την υποστήριξή του στην Ρωσία σχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της τελευταίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες Ντμίτρι Κόρνεφ και Βλάντισλαβ Σούρυγκιν.

«Στην Δύση, η Λευκορωσία περιβάλλεται από χώρες, ή, πιο συγκεκριμένα, γειτνιάζει με χώρες που θεωρούν τη Ρωσία αντίπαλο», είπε ο Σούρυγκιν στο Sputnik. “Αυτές είναι η Πολωνία, οι χώρες της Βαλτικής και η Ουκρανία. Επομένως, φυσικά, είναι απολύτως λογικό [για τη Λευκορωσία] να ανησυχεί για την ασφάλειά της.”

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι πριν από μερικά χρόνια, εχθρικές δυνάμεις προσπάθησαν να υποδαυλίσουν μια έγχρωμη επανάσταση στην Λευκορωσία με την βοήθεια της Δύσης, επεσήμανε. Μια σειρά πολιτικών διαδηλώσεων στην Λευκορωσία ξέσπασε στις 9 Αυγούστου 2020 και διήρκεσε μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Αργότερα, Ρώσοι μελετητές επέστησαν την προσοχή στον υβριδικό χαρακτήρα της πολιτικής αναταραχής που αποδείχθηκε απόπειρα πραξικοπήματος. Σημείωσαν ότι η λεγόμενη «Λευκορωσική Άνοιξη» φαίνεται πως ήταν μια «σύντηξη» των τακτικών του πραξικοπήματος του Κιέβου (2013-2014), των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ (2019-2020) και των γεγονότων της Βενεζουέλας για να ανατραπεί ο Μαδούρο (2019), σύμφωνα με μελέτη του καθηγητή Andrey Manoilo, πολιτικού επιστήμονα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Lomonosov (σ.σ. Η Δύση θέλει πάση θυσία να πάρει την Λευκορωσία από την σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και καταστρώνει πολυσύνθετα σχέδια).

«Εφόσον η Λευκορωσία πήρε το μέρος της Ρωσίας στην παρούσα αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση [στην Ουκρανία], υπάρχουν φόβοι [στο Μινσκ] ότι το δυτικό μπλοκ μπορεί να μετατραπεί σε ανατροπέα της κυβέρνησης στη Λευκορωσία, είπε ο Κόρνεφ, ιδρυτής της διαδικτυακής πύλης Military Russia, στο Sputnik. Η στάθμευση των τακτικών πυρηνικών όπλων της Ρωσίας στο έδαφος της Λευκορωσίας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως «παράγοντας αναστολής» για την Δύση, σημείωσε ο Κόρνεφ. Κατά κάποιο τρόπο είναι μια εγγύηση ότι η Δύση δεν θα επιτεθεί στη Λευκορωσία ενώ είναι οπλισμένη με ρωσικά πυρηνικά όπλα (σ.σ. και δεν θα προσπαθήσει να προκαλέσει αλλαγής κυβέρνηση, καθώς ο Λουκασένκο και η Μόσχα θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκτοξεύσουν πυρηνικά σε γειτονικές, εν αρχή, χώρες), πρόσθεσε.

«Τώρα η Λευκορωσία βρίσκεται κάτω από μια συγκεκριμένη ρωσική πυρηνική ασπίδα », είπε ο Σούρυγκιν. “Δηλαδή, οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή για τη Λευκορωσία σημαίνει αυτόματα εμπλοκή της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση. Και, κατά συνέπεια, πρόκειται για σύγκρουση με μια πυρηνική δύναμη”.

(…_

«Το μεγάλο γεγονός είναι ότι στο έδαφος της Λευκορωσίας, οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ρωσικές πυρηνικές κεφαλές, οι οποίες θα αναπτυχθούν εκεί, εάν λάβουν το πράσινο φως από την Ρωσική Ομοσπονδία», υποστήριξε ο Kornev (σ.σ. Οι Ρώσοι δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν να προκληθεί αναταραχή εντός Λευκορωσίας: Ρωσία και Λευκορωσία αποτελούν ουσιαστικά ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ)

photo EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί