Το «λάθος» που είπε την αλήθεια για την Ελληνική Πολιτεία – Λίγοι το πρόσεξαν

«Πικρή» πραγματικότητα

Κάποιες φορές  χρειάζεται κάποιο τράνταγμα, όπως λένε, από κάποιον τρίτο για να κατανοήσεις τον τρόπο, με τον οποίο σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αλλά και για να σε ξυπνήσει ότι δεν γίνεται να μην διατηρείς την αξιοπρέπειά σου όταν προχωράς σε εσφαλμένες κινήσεις . Η αναφορά αυτή γίνεται για το σχόλιο που έκανε την Τρίτη στο twitter ο πρώην Ναυτικός Ακόλουθος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και πολλοί δεν πρόσεξαν:

Μετάφραση: Οι ζητιάνοι δεν μπορούν να είναι αυτοί που διαλέγουν

Ήταν η απάντηση σε Έλληνα χρήστη, ο οποίος με εικόνες έλεγε ότι η ελληνική πλευρά περίμενε Ticonderoga και θα λάβει αντ’ αυτού MMSC-LCS και τα Cassard από τους Γάλλους. Άμεσα δέχθηκε “έφοδο” από Έλληνες χρήστες οι οποίοι με κόσμιο τρόπο ανταπάντησαν όπως άρμοζε με αποτέλεσμα ο εν λόγω κύριος να διαγράψει το αρχικό σχόλιο και να δημοσιεύσει δύο νέα σχόλια με διευκρινήσεις, οι οποίες είναι οι παρακάτω.

Υπό άλλες συνθήκες το ζήτημα δεν θα έχρηζε μεγάλης προσοχής, ωστόσο, επειδή το πρόσωπο αυτό υπήρξε Ναυτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και αντιπρόεδρος μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο στην ΟΝΕΧ, η οποία έχει αναλάβει τα ναυπηγεία Νεωρίου στη Σύρο και Ελευσίνας, το “λάθος” του ήταν πολύ σημαντικό καθώς αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο μας βλέπουν οι “Μεγάλοι”.

Παρά την απολογία του, ο εν λόγω κύριος μας έδωσε να καταλάβουμε ακριβώς που μας τοποθετούν οι “σύμμαχοι” και μάλιστα αυτό το σχόλιο έγινε την μέρα που μαθεύτηκε ότι θα γίνει η αποστολή της διάσημης LoR προς τις ΗΠΑ για τις φρεγάτες MMSC. Το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά θα δαπανήσει 5 και πλέον δις ευρώ για την αγορά των 4 πλοίων μαζί με τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ και την αγορά της όποιας ενδιάμεσης λύσης δεν φαίνεται να αγγίζει την κοινή γνώμη.

Αλλά, για τον χαρακτηρισμό αυτόν, ο οποίος υποβόσκει φαίνεται διεθνώς στους υψηλά ιστάμενους, όχι μόνον των ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών, δεν ευθύνεται άλλος παρά τα πεπραγμένα της δικής μας Πολιτείας, η οποία ψάχνει εναγωνίως κάποιον “προστάτη” για να μας υιοθετήσει, σαν τα μικρά παιδιά που είναι απροστάτευτα στον κόσμο. Όταν λοιπόν υπάρχει συνεχώς η άποψη ότι χρειαζόμαστε προστάτες, ότι για να  “αγοράσουμε” προστασία χρειάζεται να πληρωθεί ο άλλος σε τίμημα, όταν δεν ζητάς εκεί που πρέπει αυτά που πρέπει ( Π.χ. η αγορά πλοίων ενδιάμεσης λύσης από τις ΗΠΑ με αφορμή την MDCA και όχι μέσω σύνδεσής της με το πρόγραμμα φρεγατών), ρίχνει το κύρος της χώρας κατακόρυφα, για να μην πάει το μυαλό και στα “ευχαριστώ” στην κρίση των Ιμίων.

Τα παραπάνω αφορούν πρωτίστως τους πολιτικούς ταγούς του τόπου, οι οποίοι είναι και αυτοί που έρχονται κυρίως σε επαφή αλλά και δίνουν την κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής και της συμπεριφοράς του συνόλου της χώρας ως προς τον διεθνή παράγοντα.

Τέλος, η είδηση περί των εξοπλιστικών που προκύπτει από τα σχόλια του κυρίου Rob PalmJr είναι ότι αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke ( DDG-51 ), στα οποία αναφέρεται, γίνεται σαφές ότι δεν είναι διαθέσιμα για τη χώρα μας και από ότι έγινε γνωστό, η LoR, που στάθληκε,  φωτογραφίζει τα αντιτορπιλικά  Arleigh Burke ως πλοία για ενδιάμεση λύση που μάλλον και θα θέσουν τον ανταγωνισμό πιο ψηλά από την Αμερικανική πρόταση.

Τα προαναφερθέντα λοιπόν να γίνουν μάθημα στους ιθύνοντες της Ελλάδας για το πως αντιμετωπιζόμαστε ως κράτος και να φροντίσουν να το διορθώσουν.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί