Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα τη σύναψη συμφωνίας με την τουρκική εταιρία Baykar Makina για τη δημιουργία κέντρου επισκευής και συντήρησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στην Ουκρανία.
Το Κίεβο επιδιώκει να δώσει ώθηση στην εγχώρια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκειμένου να δημιουργήσει «έναν στρατό από UAV», ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων που εισέβαλαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου «θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ουκρανίας και θα βοηθήσει να έρθει πιο σύντομα η νίκη μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Περισσότεροι από 10.000 χειριστές UAV έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και άλλοι 10.000 εκπαιδεύονται στην παρούσα φάση, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαϊλο Φεντόροφ.
Τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει ευρεία γκάμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στη διάρκεια αυτού του πολέμου.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πρόσφατα, επικαλούμενα τον υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμίσιν, ότι η τουρκική εταιρία Baykar Makina έχει ξεκινήσει την ανέγερση εργοστασίου στην Ουκρανία για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παύλος Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας τότε όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση
- 59χρονος οδηγός απείλησε με τσεκούρι άλλο οδηγό στην Αργυρούπολη
- Ένα πιθανό φρικιαστικό σενάριο για την Γερμανία! Η χώρα είχε μάθει αλλιώς
- Κ. Κυρανάκης: Η ATH.ENA CARD για όλα τα ΜΜΜ της Αθήνας, εύκολα και γρήγορα στο κινητό σου
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα αδικήματα που προσάπτει η Ευρωπαία Εισαγγελέας στους κατηγορούμενους από την Κρήτη
- Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 28χρονο αλλοδαπό για απόπειρα ληστείας και ναρκωτικά









