Το Ιράν ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε πύραυλο «φάντασμα» που καθοδηγείται από A.I.!

Το Ιράν ανακοίνωσε την παραγωγή πυραύλων με τροφοδοσία τεχνητής νοημοσύνης , που σύμφωνα με τους Ιρανούς αξιωματούχους, έχουν την ικανότητα να αποφεύγουν εμπόδια και να χτυπούν έναν στόχο με ακρίβεια, αλλά οι ειδικοί παραμένουν δύσπιστοι ότι τα όπλα μπορούν να λειτουργήσουν όπως οι Ιρανοί ανέφεραν.


«Το βλέπουμε αυτό κατά καιρούς και, πιο συχνά, πρόσφατα, ότι το καθεστώς του Ιράν θα ευθυγραμμίσει τη στρατιωτική του ισχύ με μια δοκιμή πυραύλων ή νέα τεχνολογία», η Λίζα Νταφτάρι, εμπειρογνώμονας στη Μέση Ανατολή και αρχισυντάκτρια του The Foreign Desk είπε στο Fox News Digital.

«Δεν είμαστε σε θέση να επαληθεύσουμε τις ακριβείς ικανότητες αυτού του τελευταίου πυραύλου, αλλά νομίζω ότι θα ήταν αφελές για τον Λευκό Οίκο να μην πάρει στα σοβαρά την Τεχεράνη σχετικά με την επιθυμία της να αυξήσει το στρατιωτικό της οπλοστάσιο, να αυξήσει την παρουσία της στον Περσικό Κόλπο και τη χρηματοδότηση των πληρεξουσίων τρομοκρατίας σε περιφερειακό επίπεδο και, φυσικά, για να συνεχίσει να αναπτύσσει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της».

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν έδειξε τον νέο πύραυλο, Αμπού Μαχντί, μετά τον αναπληρωτή διοικητή μιας ιρακινής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη που αποτελείται από σιίτες πολιτοφυλακές, τον Ιρανό Υπουργό Άμυνας Ταξιάρχη. Ο στρατηγός Mohammad-Reza Ashtiani, ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος χρησιμοποίησε AI για να καθοδηγήσει την τροχιά του όπλου.

«Με τη μαζική παραγωγή του πυραύλου Abu Mahdi, θα μπορέσουμε να πυροβολήσουμε τους κινούμενους στόχους του εχθρού στη θάλασσα από τα βάθη του ιρανικού εδάφους και εντελώς κρυφά σημεία με τον μέγιστο ρυθμό λειτουργίας και να καταστρέψουμε εντελώς τα πλοία, τις φρεγάτες και τα αντιτορπιλικά του εχθρού. », είπε ο Αστιάνι.

Ο υποναύαρχος Alireza Tangsiri του Πολεμικού Ναυτικού του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης είπε ότι ο πύραυλος θα προστατεύει καλύτερα τις ακτές της χώρας λόγω του βελτιωμένου βεληνεκούς και της ακρίβειάς του, ανέφερε το ιρανικό Press TV.

“Μπορούμε να ρίξουμε τον πύραυλο Abu Mahdi από βαθιά μέσα στη χώρα. Ο πύραυλος έχει διπλό αναζητητή και εκτελεί επιτυχώς ενάντια στον ηλεκτρονικό πόλεμο του εχθρού”, ισχυρίστηκε ο στρατηγός.

Συνδυάζοντας αυτές τις δυνατότητες με τη δυνατότητα αποφυγής ανίχνευσης ραντάρ και πτήσης σε χαμηλά ύψη για έως και 620 μίλια, οι Ιρανοί διοικητές καυχιόνταν ότι ο πύραυλος θα εμφανιζόταν στους στόχους του σαν «φάντασμα», ανέφερε το Al-Monitor.

Ο Νταφτάρι αμφισβήτησε πώς το Ιράν μπόρεσε να αναπτύξει αυτές τις δυνατότητες όταν η χώρα παραμένει υπό αυστηρές δυτικές κυρώσεις .

«Το καθεστώς του Ιράν ενδιαφέρεται για την πιο πρόσφατη τεχνολογία αιχμής, από την τοποθέτηση πρόσθετων πόρων στις δυνατότητές του στον κυβερνοχώρο την τελευταία δεκαετία ή τώρα τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορες προσπάθειες», υποστήριξε ο Νταφτάρι.

«Είναι μια υπενθύμιση να στοχεύσουμε τις κυρώσεις πιο προσεκτικά και να τις εφαρμόσουμε πραγματικά, έτσι ώστε τα εχθρικά κράτη να μην έχουν πρόσβαση σε αυτές τις τελευταίες τεχνολογίες», πρόσθεσε.

Ο Matt McInnis, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, επιβεβαίωσε ότι το Ιράν έχει επιδιώξει αυτά τα είδη όπλων ως μέρος μιας “μακροπρόθεσμης προσπάθειας να αυξήσει το βεληνεκές και την ακρίβεια των πυραύλων κρουζ και των βαλλιστικών πυραύλων του ” .


(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί