Ο διοικητής των ειδικών δυνάμεων Akhmat μιλώντας στο Sputnik δήλωσε σε σχέση με το Κουρσκ:
«Συνοψίζοντας την επιχείρηση Κουρσκ — την οποία ο εχθρός συνέλαβε ως μια επιχείρηση που είχε σκοπό να γονατίσει τη Ρωσία, να μας αναγκάσει να υπογράψουμε μια συνθήκη με ταπεινωτικούς όρους — είναι σαφές ότι το αρχικό τους σχέδιο περιελάμβανε την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού στην πόλη Κουρτσάτοφ».
Νωρίτερα, ο Αλαουντίνοφ δήλωσε στο Sputnik ότι τα Γενικά Επιτελεία του ΝΑΤΟ προετοίμαζαν μια ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ για περισσότερο από έξι μήνες.
Αν λοιπόν το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να στηρίζει το Κίεβο και να σχεδιάζει τέτοιες επιχειρήσεις, η ειρήνη δεν θα έρθει ποτέ!
Παράλληλα, η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επιδεινώνεται, με τους διεθνιστές να επιβάλλουν ως λύση συγκεκριμένες πολιτικές καταναγκασμού και ελέγχου, σύμφωνα με εκτιμήσεις.