Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: “Αναφέρθηκα στις προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξαιτίας των αναθεωρητικών τάσεων και προκλητικών συμπεριφορών που αναπτύσσονται στην περιοχή της, και επισήμανα τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, που υποστηρίζουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας, ενώ υπογράμμισα τις διμερείς, τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει σε στρατιωτικό επίπεδο με όλες τις χώρες των Βαλκανίων, με τις περισσότερες αραβικές χώρες καθώς και με το Ισραήλ, και οι οποίες αποσκοπούν στην δημιουργία ενός πλέγματος σχέσεων που προάγει την ειρήνη και σταθερότητα.
Όσον αφορά στην διμερή στρατιωτική συνεργασία, με τον Ινδό ομόλογό μου αναφερθήκαμε στην διαρκώς ενισχυόμενη στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών μέσω ασκήσεων, συνεκπαιδεύσεων και επισκέψεων αντιπροσωπειών στρατιωτικών σχολών που πραγματοποιήθηκαν καθώς και στην περαιτέρω εμβάθυνσή της.
Τον ευχαρίστησα για την πρόσκληση που απηύθυνε για συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας σε επικείμενη άσκηση των Ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Σεπτέμβριο του 2023 και εστίασα στην συμμετοχή της Ινδίας για πρώτη φορά στην σειρά ασκήσεων «ΗΝΙΟΧΟΣ» με Α/Φ Su-30, προσβλέποντας σε συμμετοχή της στην «ΗΝΙΟΧΟΣ-24».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αστεροσκοπείο Αθηνών: Ο χειμώνας του 2025-2026 ήταν ο 3ος βροχερότερος και ο 2ος θερμότερος στην Αθήνα
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Σε τι φέρεται να συμφώνησε το Ιράν – Τραμπ: Οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους «κατάλληλους ανθρώπους»
- Κι όμως είναι αληθινά! Σπάνια ανθισμένα δέντρα δημιουργούν ένα εξωπραγματικό τοπίο, Vid
- ΗΠΑ: Δεν έχει ληφθεί ακόμη “καμία απόφαση” για το πώς θα ξαναρχίσουν οι πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Τραμπ
- Ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ
- Επαγρύπνηση από τις τράπεζες ζήτησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
- Το Πολιτικό Γραφείο της Νέας Αριστεράς για την παραίτηση Χαρίτση – Μεταβατικός πρόεδρος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
- Ευρήματα-σοκ σε πείραμα με συνεχιζόμενες κλωνοποιήσεις ποντικιών στην Ιαπωνία – Σε ποια γενιά δεν επέζησε ούτε ένα
- Κλοπιμαία μεγάλης αξίας εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης









