Τι συνέβη τα ξημερώματα στην Οδησσό;; Πάλι θα κατηγορήσουν τους Ρώσους για χτύπημα σε κτίριο κατοικιών;; (video)

Εκρήξεις σημειώθηκαν απόψε στην Οδησσό. Αυτό αναφέρουν πολλά ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Ουκρανίας, στη 1.38 π.μ. ανακοινώθηκε αεροπορικός συναγερμός στην περιοχή της Οδησσού.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, εκρήξεις στην Οδησσό ακούστηκαν πριν από την αεροπορική επιδρομή. Έτσι, στο ουκρανικό κοινό πληροφορίες για τις εκρήξεις άρχισαν να εμφανίζονται ήδη στις 00:20. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, από τις εκρήξεις στα σπίτια έσκασαν παράθυρα, ακούστηκαν τα σήματα ασθενοφόρων και περιπολικών της αστυνομίας. Πάνω από την πόλη, σύμφωνα με τον ουκρανικό Τύπο, εμφανίστηκαν ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, τα οποία τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν να αποκαλούν «ιρανικά» και τα ταξινομούν ως «Shaheeds». 

Οι Ουκρανοι υποστηρίζουν ότι ρωσικό drone έπεσε

Σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, ένα από τα ρωσικά drones φέρεται να έπεσε, μια μεγάλη χοάνη σχηματίστηκε στο σημείο της πτώσης του.

Αντίθετες αναφορές ότι η αεράμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας χτύπησε από λάθος κτίρια και δεν ήταν ρωσικό drone

Αργότερα υπήρξαν αναφορές για το έργο των δυνάμεων αεράμυνας στην Οδησσό. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές φέρεται η αεράμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να «δούλεψε» και πάλι εναντίον κτιρίων κατοικιών. 

Συγκεκριμένα ρωσικές πηγές υποστηρίζουν πως ένας από τους πύραυλους των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας πέταξε έξω από την εγκατάσταση και έπεσε στην πόλη σε ένα κτίριο.

Αυτό οδήγησε σε τραγικές συνέπειες, με τη ρωσική πλευρά να αναφέρει ότι οι ουκρανικές αρχές, θα κατηγορήσουν τη ρωσική πλευρά. Ειδικότερα οι ρωσικές πηγές υποστηρίζουν πως το καθεστώς του Κιέβου δεν είναι σε θέση να παραδεχτεί την κακή εκπαίδευση του προσωπικού αεράμυνας του.

Εκτός από τις εκρήξεις στην Οδησσό, επεισόδια αναφέρεται ότι υπήρξαν απόψε και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Χάρκοβο και της περιοχής Πολτάβα, καθώς και στο έδαφος του τμήματος της ρωσικής περιοχής Zaporozhye που κατέχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Δείτε video που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρεται να δείχνουν εικόνες από την ενεργοποίηση της ουκρανικής αεροπορικής άμυνας στην Οδησσό και την έκρηξη στο κέντρο της πόλης:

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δείχνοντας εικόνες από το φλεγόμενο κτίριο αναφέρουν ότι πρόκειται για ρωσικό χτύπημα:

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί