Τι είπε ο Πριγκόζιν για το εργοστάσιο με τις σαμπάνιες που κατέλαβε η Wagner στο Μπαχμούτ (video)

Οι μαχητές της "Wagner" στο εγγύς μέλλον θα μεταφέρουν τον έλεγχο του εργοστασίου σαμπάνιας Artyomovsk, στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας προκειμένου να αναλάβει την ευθύνη να αποτρέψει την κλοπή από την επιχείρηση πριν ληφθούν νομικές αποφάσεις. Αυτά δήλωσε ο αρχηγός της Wagner, Yevgeny Prigozhin.

Στις αποθήκες του εργοστασίου αφρώδους οίνου, φυλάσσονται τεράστιες ποσότητες από μπουκάλια σαμπάνιας. Δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Prigozhm, σε ποιον θα παραχωρηθεί το εργοστάσιο και τι σημαίνει η δήλωση της Wagner ότι θα παραδοθεί στους “ιδιοκτήτες”.

Ο Prigozhim είπε σε ηχητικό μήνυμα που δημοσίευσε η υπηρεσία τύπου της Wagner, ότι πρώτα απ ‘όλα το εργοστάσιο αφρώδους οίνου Artyomovsk, εξακολουθεί να ελέγχεται επί του παρόντος από την “Wagner”. Τα προϊόντα που ήταν αρχικά στο εργοστάσιο εξακολουθούν να παραμένουν εκεί αποθηκευμένα. Όσον αφορά τη μεταβίβαση, ο Prigozhin σημείωσε ότι στο πλαίσιο μιας κατάστασης σύγκρουσης, η ιδιωτική ιδιοκτησία είναι απαραβίαστη.

«Επομένως, είπα ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση, πώς να μεταβιβαστεί είτε με κάποιον άλλο τρόπο να ρυθμιστεί το ζήτημα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Στο εγγύς μέλλον, θα μεταφέρουμε το εργοστάσιο στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και θα είναι υπεύθυνο ώστε να μην κλαπεί τίποτα από αυτό το εργοστάσιο μέχρι να ληφθούν νομικές αποφάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης της ιδιωτικής περιουσίας στα απελευθερωμένα εδάφη».

Ο Yevgeny Prigozhin έχει ακόμα αναφέρει ότι από τις 25 Μαΐου, οι υπάλληλοι της “Wagner” άρχισαν να εγκαταλείπουν το έδαφος του Artemovsk για τις πίσω περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οικισμός θα παραδοθεί πλήρως στο υπουργείο Άμυνας πριν από την 1η Ιουνίου.

(αμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί