• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θρίλερ στον αέρα! Μπαράζ αναχαιτίσεων ξένων κατασκοπευτικών στον ρωσικό εναέριο χώρο

Θρίλερ στον αέρα! Μπαράζ αναχαιτίσεων ξένων κατασκοπευτικών στον ρωσικό εναέριο χώρο

Η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας τις τελευταίες ημέρες σπεύδει να συνοδεύσει ξένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα μακριά από τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Σε συνεχή ετοιμότητα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας, καθώς τα μαχητικά αεροσκάφη της απογειώνονται συχνά, προκειμένου να αναχαιτίσουν και να συνοδεύσουν μακριά από τον εναέριο χώρο της Ρωσίας, ξένα αεροσκάφη αναγνώρισης και παρακολούθησης.

Μόνο τα δύο τελευταία 24ωρα, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν ανταποκριθεί σε πέντε τέτοια περιστατικά.


Την Τρίτη, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 συνόδευσε δύο ξένα αεροπλάνα αναγνώρισης πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας (NDCC).

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση: «Στις 8 Σεπτεμβρίου, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας, ανίχνευσαν δύο αεροπορικούς στόχους που πλησίαζαν τα ρωσικά κρατικά σύνορα πάνω από ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Για να εντοπιστούν οι αεροπορικοί στόχοι και να αποφευχθεί η παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 από τον στόλο της Βαλτικής απογειώθηκε [για την αναχαίτιση]».

Τα δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη προσδιορίστηκαν ως ένα αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, τύπου RC-135 και ένα αεροσκάφος αναγνώρισης της πολεμικής αεροπορίας της Σουηδίας τύπου Gulfstream.


Τη Δευτέρα, δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-27 αναχαίτισαν δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη της Βρετανικής Βασιλικής πολεμικής αεροπορίας τύπου RC-135 καθώς και ένα αεροσκάφος Raytheon Sentinel πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς.

Την ίδια ημέρα, ένα ρωσικό μαχητικό MiG-31 πραγματοποίησε αναχαίτιση ενός νορβηγικού περιπολικού τύπου R-3S Orion στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό.

(sputniknews – φωτο:screenshot)