Ούτε ο κορωνοϊός, ούτε η επώδυνη οικονομική κρίση που πλήττει την γειτονική χώρα, ανακόπτουν την επιθετικότητά της στο Αιγαίο, στον Έβρο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αντιθέτως, την καθιστούν ακόμα πιο επικίνδυνη και απρόβλεπτη, καθώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Η παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ αποτέλεσε απλά το κερασάκι στην τούρτα της τουρκικής προκλητικότητας που έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα.
Ταυτόχρονα οι Τούρκοι έχουν πάρει διαταγές να πυροβολούν κατά ριπάς στον Έβρο, αδιαφορώντας αν πρόκειται να υπάρξει θύμα.
Μάλιστα όπως διαβάσατε χθες, υπήρξε νέο περιστατικό με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά των συνόρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης, κοντά στο χωριό Τυχερό, δύο πυροβολισμοί έπεσαν από βάρκα τούρκων αστυνομικών που περιπολούσαν κατά μήκος του ποταμού.
Την περασμένη Παρασκευή έπεσαν πυροβολισμοί τούρκων απέναντι από το Τυχερό, προερχόμενοι επίσης από βάρκες Τούρκων.
Ακόμα, επικίνδυνο επεισόδιο έχει σημειωθεί με πυροβολισμούς και εναντίον Γερμανών της Frontex.
«Πυροβολούν και κάνουν χειρονομίες», αναφέρει ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων του Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιάλαμας.
«Εμείς συνεχίζουμε το ηθικό μας είναι ακμαιότατο. Συνεχίζουμε να φυλάμε τα σύνορά μας. Είναι ιερό καθήκον μας».
Ας προσπαθήσουν οι Τούρκοι να μπουν μέσα! Τα Leopard τους περιμένουν για να τους λιώσουν!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλή: Κυρώθηκαν οι Συμφωνίες Ελλάδας-Αιγύπτου και Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της υγείας
- Eκατόν πενήντα λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα για καλύτερη ποιότητα ζωής
- Μόσχα και Μινσκ υιοθετούν «υπεύθυνη προσέγγιση» στο θέμα των πυρηνικών όπλων
- Ιωάννινα: Κρατούμενος στις φυλακές Σταυρακίου έκρυβε δεκάδες συσκευασίες κοκαΐνης και κάνναβης
- Στις 10.000 τα κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη ΔΟΕ
- Τρέλα! Άρχισαν να ουρλιάζουν στο πρόσωπο ενός «ιεροκήρυκα» στις ΗΠΑ, video
- Η Πολωνία θα αποφασίσει για την προμήθεια υποβρυχίων
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για υποψηφίους κατηγορίας ΤΕ του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- EY ZHN: Ενημερωτική εκδήλωση του ΥΜΑΘ για τις τουριστικές διαδρομές με άξονα την Αριστοτελική φιλοσοφία
- Ο Τραμπ αναχώρησε για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο