Η διπλωματία του Κατάρ επιβεβαίωσε τη σύναψη συμφωνίας για «ανθρωπιστική παύση» των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας και την ανταλλαγή ισραηλινών και αλλοδαπών ομήρων με παλαιστίνιους φυλακισμένους που ανακοινώθηκε νωρίτερα από την κυβέρνηση του Ισραήλ και τη Χαμάς, σε πόλεμο από την 7η Οκτωβρίου.
«Η έναρξη της παύσης θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών 24 ωρών και η διάρκειά της θα είναι τέσσερις ημέρες, με δυνατότητα παράτασης», διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ μέσω X (του πρώην Twitter) αναφερόμενο στην συμφωνία που κλείστηκε με μεσολάβηση του εμιράτου, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.
Διαβεβαίωσε εξάλλου πως «ο αριθμός των ανθρώπων που θα απελευθερωθούν θα αυξηθεί σε μεταγενέστερα στάδια της εφαρμογής της συμφωνίας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ, photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Καμπανάκι» για τη λειψυδρία: Η μικρότερη έκταση της λίμνης του Μόρνου από το 2014
- Διεθνιστική σύσκεψη στο Μαξίμου: «Η Ελλάδα στην 1η γραμμή της διακυβέρνησης της τεχνητής νοημοσύνης»
- Συμβουλές από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για την αγορά σχολικών ειδών
- Γαλλία: Τι είπε για την ισραηλινή κυβέρνηση
- Τα ίδια και τα ίδια! Παράταση της ισχύος των κυρώσεων από φάσισε η ΕΕ για την Ρωσία
- Φρίκη στις ΗΠΑ: Κουβανός αποκεφάλισε τον διευθυντή του…για ένα χαλασμένο πλυντήριο!
- Θεσσαλονίκη: Η Μηχανή του Χρόνου αφηγείται έναν αιώνα ΔΕΘ
- Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των πελατών για την αποφυγή εξαπάτησης
- Μυστηριώδης άνδρας ζητωκραυγάζει και κοιτάζει πίσω μετά τον πυροβολισμό στον Τσάρλι Κερκ – Οργή στο διαδίκτυο, vid
- Έτσι επηρεάζουν την Ελλάδα οι ραγδαίες εξελίξεις στον πλανήτη – Το μεγάλο λάθος που έγινε