• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τέσσερις νεκροί σε δυστύχημα με στρατιωτικό ελικόπτερο στη ρωσική Άπω Ανατολή

Τέσσερις νεκροί σε δυστύχημα με στρατιωτικό ελικόπτερο στη ρωσική Άπω Ανατολή

Ελικόπτερο τύπου Mi-8 συνετρίβη σε αεροδρόμιο στη ρωσική Άπω Ανατολή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος.

Δυστύχημα με ελικόπτερο τύπου Mi-8, το οποίο ενεπλάκη σε ανώμαλη προσγείωση, σημειώθηκε νωρίς την Τρίτη στο αεροδρόμιο Αναντίρ στη ρωσική Άπω Ανατολή, σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της περιοχής.

«Ένα ελικόπτερο Mi-8 πραγματοποίησε ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο Αναντίρ» δήλωσε η πηγή, ενώ το περιστατικό έχει επιβεβαιώσει και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι αρχές της αυτόνομης περιοχής Τσουκότκα, πρόσθεσαν πως και τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο έχασαν τη ζωή τους. Το ελικόπτερο έπεσε από ύψος 15 μέτρων και αμέσως προκλήθηκε φωτιά.

Σύμφωνα με πηγή από τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, ένα τεχνικό πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η αιτία του δυστυχήματος.

«Η προκαταρκτική αιτία για την πτώση του ελικοπτέρου είναι τεχνική δυσλειτουργία» δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μαύρα κουτιά του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν στο σημείο της συντριβής και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

«Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, και τα δύο μαύρα κουτιά εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν, η συσκευή συλλογής πληροφοριών καθώς και η συσκευή καταγραφής φωνής» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, ενώ επιτροπή της Διοίκησης των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων έχει αναχωρήσει για το σημείο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.


sputnik/photo: video screenshot