Οι ΗΠΑ «πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η (πυρηνική) βιομηχανία είναι ριζωμένη στη χώρα μας και οι ρίζες της δεν μπορούν να καταστραφούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας, Μπεχρούζ Καμαλβάντι, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
«Φυσικά, έχουμε υποστεί ζημιές, αλλά αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που η βιομηχανία έχει υποστεί ζημιές», πρόσθεσε.
Παράλληλα η Φατιμέ Μοχατζεράνι, εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος» για τον πληθυσμό που ζει κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις που δέχτηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας από τις ΗΠΑ.
«Δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους των πυρηνικών μας ζωνών. Οι κάτοικοι της Νατάνζ, του Ισφαχάν και του Φορντό μπορούν να συνεχίσουν να ζουν κανονικά», τόνισε η Ιρανή κυβερνητική αξιωματούχος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-MAXAR TECHNOLOGIES
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Θεσσαλονίκη: Αναμένονται πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για να μην καταρρεύσει η ελληνική παραγωγή ρυζιού
- Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αύριο Τρίτη
- Πέθανε στα 73 του ο ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
- Η Γερουσία στην Γαλλία ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026
- Υπερταμείο: Διεθνής διαγωνισμός για τη Μαρίνα Καλαμαριάς – Καταληκτική ημερομηνία στις 27 Φεβρουαρίου 2026
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι









