ΤΑΤΑΡΟΥΣ από τη ρωσική ανατολή έστειλε ο Πούτιν στην Ουκρανία – Επιστρέφουν οι Τσετσένοι; – VIDEO

Η οπισθοχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Χάρκοβο ίσως κρύβει..."εκπλήξεις".

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν πρακτικά αποσύρει στρατεύματα από το έδαφος της περιοχής του Χάρκοβο, συμπεριλαμβανομένου του βόρειου τμήματος της περιοχής.

Ο έλεγχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πάνω από το Volchansk, το Veliky Burluk και το Liptsy έχει επιβεβαιωθεί, αλλά δεν υπάρχουν ρωσικές μονάδες σε άλλους οικισμούς.

Εθελοντές βοηθούν πρόσφυγες στις παραμεθόριες περιοχές της Περιφέρειας Μπέλγκοροντ.

«Η τακτική υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων με οργανωμένο τρόπο γίνεται να σωθούν ζωές Ρώσων στρατιωτών, όπως και για να δημιουργήσουν τις βάσεις εκείνες  για αντεπίθεση και ανάληψη πρωτοβουλιών στον συγκεκριμένο τομέα του μετώπου», διαμηνύει η Μόσχα.

Ρωσικά αποσπάσματα φρουρούσαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες και χωριστές θέσεις στο Izyum για να εξασφαλίσουν την εκκένωση των κατοίκων στις περιοχές που ελέγχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η νέα γραμμή του μετώπου εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Oskol, στην αριστερή όχθη του οποίου σκάβουν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι πληροφορίες που διαδόθηκαν ενεργά χθες για την περαιτέρω προώθηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς τo Λουγκάνσκ προς ώρας δεν επιβεβαιώνονται.

Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί η είδηση πως οι Ρώσοι έριξαν στην Ανατολική Ουκρανία αποσπάσματα Τατάρων.

Έχουν μάλιστα δημοσιευτεί και οι σχετικές φωτογραφίες από την επαρχία του Χαρκόβου:

Η κίνηση αυτή έχει συνδυαστεί με πληροφορίες που διαχέονται κυρίως από το ρωσικό ΥΠΑΜ για επικείμενη αντεπίθεση της Ρωσίας στην περιοχή του Χαρκόβου και στην βόρεια πλευρά του Λουγκάνσκ.

Ωστόσο μέχρι στιγμής αυτές οι πληροφορίες δεν αποτυπώνονται στο πεδίο. Αντιθέτως φαίνεται πως η γραμμή του μετώπου έχει σταθεροποιηθεί.

Το ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος των Τατάρων στο μέτωπο θα το μάθουμε τα επόμενα 24ωρα.

Επιστροφή Τσετσένων;

Aρκετά ερωτηματικά υπάρχουν και από την σημερινή παρουσίαση των νεοσυστηθείσων στρατιωτικών μονάδων των Τσετσένων υπό το βλέμμα του Ραμζάν Καντίροφ.

Ετοιμάζεται άραγε επάνοδός τους στο ουκρανικό μέτωπο;

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί