Σφοδρά πυρά από διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας αναφέρθηκαν τις πρώτες ώρες σήμερα, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος είπε ότι ανέμενε πως ο ρωσικός στρατός θα επιτίθετο στο Κίεβο στη διάρκεια της νύχτας.
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Φωτογραφίες δείχνουν φωτιά στο σημείο, ενώ σε βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται πυρά όπλων.
0548: Gunfire much nearer Central Kyiv now. Tracers going up near Independence Square pic.twitter.com/QEpiiU8oLY
— Thomas Newton (@SkyTNewton) February 26, 2022
Strikes on a military unit in #Kyiv near Bereisteyskaya metro pic.twitter.com/JaW9feERoy
— NEXTA (@nexta_tv) February 26, 2022

Επιμένει ο Ζελένσκι
Νέο βίντεο από τους δρόμους του Κιέβου «ανέβασε» νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ξεκαθαρίζοντας πως ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να μάχεται και δεν σκοπεύει να παραδώσει τα όπλα.
«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση», είπε.
Και συνέχισε: «Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε το κράτος μας».
Ανταρτοπόλεμος εν όψει;
Νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν πληροφορίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να επιτεθούν σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βορειοανατολικά της πόλης, στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου. Μάχες αναφέρονται ακόμη στον βόρειο τομέα Όντολον.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να υπερασπιστούν την πόλη. Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση.
Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα.
Εξάλλου, βομβαρδισμοί ακούστηκαν σήμερα το πρωί στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδει ανταποκριτής του Reuters, έπειτα από πληροφορίες για πυρά όπλων στην ίδια περιοχή.
Όπως δήλωσε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας στο πρακτορείο ειδήσεων, πυρά ακούστηκαν κοντά στην περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Οι εναπομείνασες στρατιωτικές δυνάμεις, πιστές στους νεοναζιστές του Κιέβου, έχουν στην κυριολεξία ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΕΙ σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας (βλ. Κίεβο, Χάρκοβο κ.α.) όπου αν και αποκομμένοι συνεχίζουν να προκαλούν δολιοφθορές προκειμένου να καθυστερήσουν τους Ρώσους.
Δεν διστάζουν μάλιστα να χρησιμοποιήσουν, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος χθες, ως “ανθρώπινες ασπίδες” απλούς πολίτες που είτε τους εξόπλισαν είτε κρύβονται στα ίδια τους τα σπίτια περιμένοντας τους Ρώσους να…προκαλέσουν θύματα!
Έχουν εισέλθει πλέον σε μία νέα φάση της ρωσικής εισβολής, που στο σημείο αυτό περισσότερο μοιάζει με έναν ιδιότυπο ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ στις πόλεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απεβίωσε ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του
- Ο Μπιλ Γκέιτς κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο για τις σχέσεις του με τον Έπστιν
- Και στο Ντουμπάι, φεστιβάλ σκύλων σαν να μην συμβαίνει τίποτα
- Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ: Επιστροφή στον διάλογο και σεβασμός του Δικαίου της Θάλασσας στα Στενά του Ορμούζ
- Στενά του Ορμούζ: Το σχέδιο που απειλεί σημαντικά το δολάριο και μπορεί να φέρει νέα δεδομένα
- Ιδιοκτήτρια ενός άτακτου γάτου στη Γαλλία κλήθηκε από δικαστήριο να… πληρώσει 100 ευρώ στον γείτονά της
- Artemis II: Εντυπωσιάζουν οι νέες φωτογραφίες της Γης από την αθέατη πλευρά της Σελήνης
- Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο – Εισήγαγε ναρκωτικά από ΗΠΑ Ισπανία και Βρετανία
- Τι επέτρεψε η Πορτογαλία σε αμερικανικά αεροσκάφη, αρκεί να μην βομβαρδίζουν πολιτικές υποδομές στο Ιράν
- Το βίντεο έγινε παγκόσμιο viral: Επικίνδυνο ψάρι δαγκώνει θανάσιμα ακόμη και κομμένο στα 2









