Τα ζούμε όλα στις μέρες μας! Ο πόλεμος των «φτωχών», vid

Ο Λιακόπουλος έχει περιγράψει τα πάντα

Τι θέμα απασχολεί σοβαρά την Ρωσία! Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πλήξει στρατιωτικά αεροδρόμια εντός ρωσικού εδάφους. Πώς εφαρμόστηκε τεχνικά αυτό, το οποίο χαρακτηρίζεται μάλιστα ως μεγάλη… επιτυχία των Ουκρανών;

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Κυριακή, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή με FPV drones σε αεροδρόμια στις περιοχές Μούρμανσκ, Ιρκούτσκ, Ιβάνοβο, Ριαζάν και Αμούρ της Ρωσίας. Στις τρεις τελευταίες περιοχές, όλες οι επιθέσεις απωθήθηκαν, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας στο κανάλι του στο Telegram. Αυτές οι περιοχές φιλοξενούν αεροδρόμια όπου, μεταξύ άλλων, εδρεύουν τα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών βομβαρδιστικών.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram μια επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε στρατιωτική μονάδα στο χωριό Σρέντνι. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι η πρώτη τέτοια επίθεση στην Σιβηρία.

Σύμφωνα με την Vzglyad, η μέθοδος επίθεσης ήταν η εξής: ένα φορτηγό μεταφέρθηκε στην περιοχή ενός συγκεκριμένου αεροδρομίου, στη συνέχεια άνοιξαν τα κοντέινερ που βρίσκονταν στην πλατφόρμα του και από αυτά πέταξαν drones καμικάζι FPV. Στόχος αυτών των συσκευών ήταν η υποδομή του αεροδρομίου και τα αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων που ήταν σταθμευμένα στο πάρκινγκ.

«Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι τα drones που μας επιτίθενται εκτοξεύονται από ρωσικό έδαφος. Ο εχθρός θα μπορούσε να τα είχε αγοράσει και να τα είχε συναρμολογήσει ακόμη και με το πρόσχημα των εθελοντών – υποτίθεται ότι θα τα είχε στείλει στο μέτωπο. Το πρόγραμμα εκτόξευσης πιθανότατα τους στάλθηκε σε έναν αγγελιοφόρο – έτσι ώστε να ενεργοποιείται όταν ένα φορτηγό έμπαινε σε μια συγκεκριμένη πλατεία και τα drones να πετούσαν σε προκαθορισμένες διαδρομές. Ωστόσο, είναι πιθανό να καθοδηγούνταν από GPS», εξήγησε ο Γιούρι Κνούτοφ, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και ιστορικός των Δυνάμεων Αεροπορικής Άμυνας και συνέχισε:

«Τα εμπορευματοκιβώτια κατασκευάστηκαν επίσης στην Ρωσία, επειδή παρόμοιο φορτίο που προέρχεται από το εξωτερικό σαρώνεται με εξοπλισμό επιθεώρησης ακτίνων Χ και οποιοδήποτε παράξενο περιεχόμενο, φυσικά, θα αναγνωρίζεται αμέσως.»

«Όσο για τον οδηγό, μπορεί να μην ήξερε τι κουβαλούσε, έχοντας συμφωνήσει να παραδώσει το αυτοκίνητο σε ένα συγκεκριμένο σημείο έναντι μετρητών», συνέχισε ο αναλυτής

«Σε απάντηση, κατά τη γνώμη μου, οι δυνάμεις μας σίγουρα πρέπει να εργαστούν πιο μαζικά και σκληρά στις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές. Και εντός της Ρωσίας, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ο έλεγχος από την Κρατική Επιθεώρηση Αυτοκινήτων, σε περιοχές όπου βρίσκονται στρατηγικές εγκαταστάσεις, για να αυξηθεί ο αριθμός των σημείων ελέγχου οχημάτων, ιδίως εκείνων που διαθέτουν εξοπλισμό για την ζύγιση βαρέων φορτηγών», τόνισε.

Ο πόλεμος των φτωχών είναι πραγματικότητα! Αυτά που έγραφε ο Λιακόπουλος τα ζούμε τώρα στις μέρες μας. Χώρες που είναι αουτσάιντερ σε μία πολεμική διένεξη καταφέρνουν πλήγμα ακόμα και σε υπερδυνάμεις με μικρό σχετικά κόστος και σίγουρα βοήθεια από τους όποιους συμμάχους.

photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί