«Τα τεθωρακισμένα προχωρούν»! Δείτε τους Τούρκους να μεταδίδουν άσκηση απόβασης στο Αιγαίο, vid

Ετοιμάζονται για την ελληνοτουρκική φιλία

«Με την άσκηση EFES δεν στοχοποιούμε καμία χώρα»!

Αυτό ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «αν θέλεις ειρήνη, πρέπει να είσαι έτοιμος για πόλεμο».

«Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη και στα κυριαρχικά δικαιώματα κανενός», διατείνεται!

Η άσκηση EFES πραγματοποιείται ανοιχτά της Σμύρνης και το σενάριο αναφέρει πως αφορά την ειρήνη!

Ωστόσο, οι εικόνες από την άσκηση κάθε άλλο παρά με ειρηνικές μοιάζουν!

Δείτε στο 5.53:

«Είμαστε με την πλευρά της ειρήνης και της συνεργασίας, όχι της έντασης και της σύγκρουσης. Θέλουμε να ζούμε δίπλα-δίπλα με τις χώρες με τις οποίες μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία. Δεν τρέφουμε εχθρότητα και προκατάληψη έναντι οποιασδήποτε χώρας. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα γης και κυριαρχίας κανενός. Ποτέ δεν αφήσαμε και δεν θα αφήσουμε στον αέρα το χέρι που μας απλώνεται με ειλικρίνεια. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, επαφή και ενίσχυση των δεσμών μας με οποιονδήποτε σέβεται τα συμφέροντα της Τουρκίας και θέλει να αναπτύξει συνεργασία μαζί μας. Πρόσφατα, έχουμε κάνει πολλά βήματα για να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας. Θεού θέλοντος, θα συνεχίσουμε την πορεία μας με νέες πρωτοβουλίες», είπε ο τούρκος πρόεδρος!

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που βρίσκεται μακριά από τις παγκόσμιες εξελίξεις. Βρίσκεται στη γεωγραφία όπου οι συγκρούσεις, οι πολιτικές κρίσεις και οι διαμάχες στον κόσμο είναι οι πιο έντονες. Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, των γειτόνων μας στη Μαύρη Θάλασσα, έχει φτάσει στον τρίτο χρόνο του. Οι προσπάθειές μας με στόχο την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης ειρήνης μέσω της διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης δυστυχώς εμποδίστηκαν και σαμποταρίστηκαν από τα λόμπι του πολέμου».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη, η ηρεμία και η σταθερότητα θα επικρατήσουν στην αχανή γεωγραφία που εκτείνεται από το Πακιστάν έως το Αφγανιστάν, από την Λιβύη έως την Σομαλία και το Σουδάν, από τις Τουρκικές Δημοκρατίες έως τα Βαλκάνια. Δεν διαχωρίζουμε την ασφάλεια όλων αυτών των χωρών, τις οποίες ορίζουμε ως την γεωγραφία της καρδιάς μας, από την ασφάλεια του δικού μας έθνους», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας στην Τουρκία τεράστιο γεωγραφικό ρόλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί