Τα πρώτα πλάνα από το σημείο που έπεσε ο S-300 – Λευκορωσία: Εμείς τον καταρρίψαμε, vid

Καθησυχάζουν Λευκορώσοι αξιωματούχοι.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικό πύραυλο S-300 στην συνοριακή περιοχή Μπρεστ γύρω στις 10 πμ (09:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας BelTA είχε νωρίτερα μεταδώσει ότι ουκρανικός πύραυλος S-300 είχε καταπέσει σε λευκορωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια μιας εκ των πιο εκτεταμένων πυραυλικών επιθέσεων της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου.

Η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ ερευνά εάν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας είχαν καταρρίψει τον πύραυλο ή πρόκειται για εσφαλμένη εκτόξευση.

Αξιωματικός του στρατού της Λευκορωσίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μετά την κατάρριψη από τις δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας του Μινσκ ουκρανικού πυραύλου S-300 πάνω από χωριό κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας σήμερα το πρωί.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA, ο στρατιωτικός επίτροπος της περιοχής Μπρεστ της Λευκορωσίας δήλωσε:

«Οι ντόπιοι δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να ανησυχούν. Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν».

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί