Ο Ουγγρικός Στρατός έχει προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων, τα τελευταία χρόνια, με βάση τις οποίες θα ανανεώσει το τεθωρακισμένο δυναμικό του. Για το λόγο αυτό προμηθεύτηκε από τη Γερμανία άρματα μάχης Leo 2A7 τα οποία προορίζονται να αντικαταστήσουν τα άρματα της σοβιετικής εποχής που έχουν οι Ούγγροι στο οπλοστάσιό τους αλλά, προμηθεύτηκαν και νέα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού, τα Lynx.
Τα οχήματα αυτά αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ./ω., διαθέτουν ως κύριο οπλισμό τους ένα αυτόματο πυροβόλο των 35 χιλ. επί πύργου Lance 2.0.και ως δευτερεύοντα οπλισμό διαθέτουν εκτοξευτές καπνογόνων, αντιαρματικούς πυραύλους Spike LR2, ένα συζυγές πολυβόλο των 7.62 χιλ. και υπάρχει και η επιλογή να φέρει και ένα μικρό UAV. Το πλήρωμά του αποτελείται από 3 άτομα ( Διοικητής, οδηγός, χειριστής όπλων) και μπορεί να μεταφέρει συνολικά 8 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες.
Η αρχική σύμβαση που συνάφθηκε με τη Γερμανία προβλέπει να κατασκευαστούν τα πρώτα 46 οχήματα στη Γερμανία και τα υπόλοιπα 172 στην Ουγγαρία από την εταιρεία Raba στο Gyor της βορειοδυτικής Ουγγαρίας. Τα οχήματα της πρώτης παρτίδας των 46 οχημάτων θα παραδοθούν στους Ούγγρους μέχρι τις αρχές του 2023. Η προσπάθεια των Ούγγρων ήταν να μεταφερθεί τεχνογνωσία στο εργοστάσιό τους αλλά και να στήσουν δική τους γραμμή παραγωγής για το όχημα, πράγμα που πέτυχαν.
Το όχημα έκανε το ντεμπούτο του σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση επί ευρωπαϊκού εδάφους ενώπιων των Αμερικανών που πήραν μέρος στην άσκηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















