Τα αεροσκάφη Ρ-8 της Ινδίας σημειώνουν χιλιάδες ώρες υπηρεσίας

Ινδοί έχουν επιλέξει τα αεροσκάφη Ρ-8 για το ρόλο των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ( ΑΦΝΣ) τα οποία κατασκευάζει η Boeing και αποτελούν τα πλέον εξελιγμένα αεροσκάφη του τύπου στο διεθνές οπλοστάσιο με πολλές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία να τα έχουν σε υπηρεσία. Τα ινδικά Ρ-8 συμπλήρωσαν επιτυχώς περί τις 29.000 ώρες πτήσεις στα […]

Ινδοί έχουν επιλέξει τα αεροσκάφη Ρ-8 για το ρόλο των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ( ΑΦΝΣ) τα οποία κατασκευάζει η Boeing και αποτελούν τα πλέον εξελιγμένα αεροσκάφη του τύπου στο διεθνές οπλοστάσιο με πολλές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία να τα έχουν σε υπηρεσία.

Τα ινδικά Ρ-8 συμπλήρωσαν επιτυχώς περί τις 29.000 ώρες πτήσεις στα χέρια των Ινδών οι οποίοι έχουν παραγγείλει συνολικά 12 αεροσκάφη εκ των οποίων έχουν εντάξει σε υπηρεσία τα 8 και εντός του 2020 ήταν προγραμματισμένο να παραλάβουν τα υπόλοιπα τέσσερα.

Τα αεροσκάφη ειδικεύονται στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο(ASW) και τον πόλεμο κατά στόχων επιφανείας (ASuW) με τα αεροσκάφη να είναι εξοπλισμένα με αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon  και ελαφρές τορπίλες Mk54 . Οι Ινδοί έχουν προσθέσει στα αεροσκάφη τους το BEL Datalink II το οποίο χρησιμοποιούν όλα τα μαχητικά και σκάφη των Ινδών για τη μέγιστη διασύνδεση μεταξύ τους και είναι αντίστοιχο του Link 16 που χρησιμοποιούν οι δυτικές χώρες. Τέλος, οι ινδοί έχουν προσθέσει και ένα σύστημα αναγνώρισης φίλιων και εχθρικών στόχων με κατασκευάστρια τη BEL.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί