Προϋπόθεση για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Άγκυρα είναι η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος, διαμήνυσε σήμερα η Συρία, απαντώντας στην πρόταση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού οι δύο χώρες διέρρηξαν τις σχέσεις τους το 2011.
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε την πάγια θέση της Δαμασκού τονίζοντας ότι κάθε εξομάλυνση «θα πρέπει να στηρίζεται σε σαφείς βάσεις» και η πρώτη από αυτές είναι «η αποχώρηση των δυνάμεων που βρίσκονται παράνομα στο συριακό έδαφος και ο αγώνας κατά των τρομοκρατικών ομάδων που απειλούν όχι μόνο την ασφάλεια της Συρίας αλλά και της Τουρκίας».
Την περασμένη Κυριακή ο Ερντογάν είπε ότι θα μπορούσε να προσκαλέσει «ανά πάσα στιγμή» τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ορισμένοι ξένοι ηγέτες, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότειναν αυτή τη συνάντηση.
Η Τουρκία έχει εξαπολύσει μετά το 2016 τρεις επιχειρήσεις στο συριακό έδαφος, εναντίον των κουρδικών δυνάμεων και ελέγχει μια συνοριακή ζώνη.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και 13ης σύνταξης
- Πυρά ανάμεσα σε Θ.Πλεύρη και Χ. Δούκα για Rave party μπροστά από ναό που έστησε ο Δήμος Αθηναίων!
- Άκης Σκέρτσος: Τι έγινε τελικά με την Έκθεση Πισσαρίδη;
- Το “σκουλαρίκι”…στο αυτί του πρωθυπουργού Μόντι αναστάτωσε το διαδίκτυο!
- Λονδίνο: Με έκθεση αφιερωμένη στην Elsa Schiaparelli αρχίζει η νέα χρονιά στο Μουσείο V&A
- Σοκαριστικό βίντεο σε ξενοδοχείο: Εθισμένος Κινέζος σε βιντεοπαιχνίδια δείτε τι άφησε!
- Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες δεν άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Κλειστή η εθνική στα Μάλγαρα
- Αρχαίο θέατρο Καλυδώνας – Έργα την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικού μνημείου
- “Μυστηριώδης φιγούρα” σε καταρράκτη στη Βραζιλία…; Viral το βίντεο
- Οι Αυστραλοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στο Σίδνεϊ









