• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνεκπαίδευση τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας – Αιγύπτου στη Νέα Πέραμο (ΦΩΤΟ)

Συνεκπαίδευση τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων Ελλάδας – Αιγύπτου στη Νέα Πέραμο (ΦΩΤΟ)

GEETHA1
Τμήματα ειδικών επιχειρήσεων της Ελλάδας και της Αιγύπτου πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση από τη Δευτέρα 9 έως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ),

η δραστηριότητα έλαβε χώρα στην έδρα του κέντρου εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στη Νέα Πέραμο.

Μεταξύ άλλων, η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα επιχειρησιακών καταδύσεων σε θαλάσσιο περιβάλλον, διαδικασίες εξόδου στην ακτή καθώς και βολές μάχης ταχείας αντίδρασης, ημέρα και νύχτα. Επίσης, πραγματοποιήθηκε αμφίβια άσκηση μικρής κλίμακας.

Ταυτόχρονα, προσωπικό των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων του στρατού, της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού εκπαιδεύτηκε στον εξομοιωτή ελεύθερης πτώσης που διαθέτουν οι ειδικές δυνάμεις της Αιγύπτου, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Οι συνεκπαιδεύσεις διεξήχθησαν στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το τρέχον έτος και έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ του προσωπικού που συμμετείχε σε αυτές.

Το συντονισμό των δράσεων ανέλαβε το ΓΕΕΘΑ ενώ οι συνεκπαιδεύσεις σχεδιάστηκαν από τη διακλαδική δύναμη ειδικών επιχειρήσεων και αποσκοπούν στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ανταλλαγής εμπειριών με φίλες και σύμμαχες χώρες.

Σημειώνεται ότι, το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών επιβεβαιώνεται μέσα από πυκνές κοινές δραστηριότητες και συνεκπαιδεύσεις, οι οποίες συμβάλουν στην εδραίωση κλίματος ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

photo ΓΕΕΘΑ