• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνεχίζονται οι δοκιμές για τον αντιπλοϊκό πύραυλο R-360 Neptune (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζονται οι δοκιμές για τον αντιπλοϊκό πύραυλο R-360 Neptune (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να παρασκευάσουν το δικό τους αντιπλοϊκό πύραυλο με την επονομασία R-360 Neptune για χρήση από τις δικές τους δυνάμεις και για εξαγωγή στο μέλλον.

Με βάση τα περιορισμένα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, ο πύραυλος είναι μήκους 5,3 μέτρων και διαμέτρου 60εκ. Στις δοκιμές που πραγματοποιούνται, εκτοξεύεται από όχημα με τον κατάλληλο εκτοξευτή προς το στόχο. Η σχεδίαση του συστήματος έχει σα σκοπό την επιτυχή καταστροφή πλωτών μέσων εκτοπίσματος ως και 5.000 τόνων.

Στην περιοχή της Οδησσού πραγματοποιήθηκε στις 3/4/2020 η επιτυχής εκτόξευση του πυραύλου προς πλοίου στόχου σε απόσταση 100+ χιλιομέτρων από το πεδίο βολής εμ τον πύραυλο να επιτυγχάνει πλήγμα στο στόχο.

Δείτε το Βίντεο:

Η Ουκρανία προσπαθεί να παράξει δικό της εγχώριο εξοπλισμό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της λόγο του ημιενεργού μετώπου στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ κατά των Ρώσων αυτονομιστών και επειδή το μεγαλύτερο μέρος του υλικού τους είναι σοβιετικής κατασκευής, δε ν τους πωλούνται υλικά από τη Ρωσία πλέον. Σε κάθε περίπτωση η Ουκρανία σχεδιάζει και παράγει αμυντικό υλικό και έχει εξαγωγικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων και την Τουρκία η οποία μετά από το άτυπο εμπάργκο των γερμανικών εταιρειών, επέλεξε πιθανότατα ουκρανικό κινητήρα και σύστημα κίνησης για τα τελευταία Α/Κ πυροβόλα Firtina και εξετάζει και την τοποθέτηση του σε περισσότερα άρματα του ουκρανικού συστήματος αυτοπροστασίας.