«Συναγερμός» στην Mόσχα: ΝΑΤΟ-Ουκρανοί χτυπούν την Ρωσία με απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου, vid

Έγκλημα πολέμου!!! Το ΝΑΤΟ φέρνει την απόλυτη καταστροφή...

Η ρωσική περιοχή Belgorod φέρεται να βομβαρδίστηκε με απαγορευμένα πυρομαχικά φωσφόρου.

Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στην περιοχή από το BM-21 “Grad”, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο βομβαρδισμός έγινε από το χωριό Kamenka στην περιοχή Kupianskiy.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει επίσημα τις πληροφορίες.

Πιθανώς, Ουκρανοί μαχητές επιτέθηκαν στο χωριό Stary Khutor στην περιοχή Valuysky κοντά στα σύνορα. Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Από τις αρχές Απριλίου, η περιοχή του Μπέλγκοροντ βομβαρδίζεται συστηματικά από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λόγω της γεωγραφικής της εγγύτητας στα σύνορα με την Ουκρανία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ

Η χρήση των βομβών φωσφόρου απαγορεύεται εναντίον των αμάχων, σύμφωνα με το πρόσθετο πρωτόκολλο III της Σύμβασης του ΟΗΕ που υπογράφηκε το 1980 και επικυρώθηκε το 1983. Η χρήση τους θεωρείται έγκλημα πολέμου.

Ο λευκός φώσφορος είναι ένα χημικό στοιχείο με την ικανότητα να προκαλεί περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά εγκαύματα. Οι άμαχοι ή το στρατιωτικό προσωπικό, που θα βρεθούν στη ζώνη ρίψης τέτοιων όπλων, σκεπάζοντας τα πάντα με φωτιά, θα υποστούν εκτεταμένα εγκαύματα, καθώς τα σωματίδια του φωσφόρου θα προσκολληθούν στο δέρμα απανθρακώνοντας τους ιστούς, φέρνοντας επώδυνο θάνατο.

Χρησιμοποιείται συνήθως ως βόμβα καπνού, μπορεί να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού στο πεδίο της μάχης. 

Τα πυρομαχικά, που δύνανται να φέρουν λευκό φώσφορο είναι βόμβες, πύραυλοι, βλήματα πυροβολικού, βλήματα όλμων ακόμα και χειροβομβίδες.

Με βόμβες η έκρηξη μπορεί να πραγματοποιηθεί σε κάποιο καθορισμένο ύψος από την επιφάνεια του εδάφους διασπείροντας τον φλεγόμενο φώσφορο σε μεγάλη έκταση, αλλά και κατά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Ο τρόπος λειτουργίας των βομβών λευκού φωσφόρου είναι ίδιος με αυτόν των βομβών ναπάλμ δημιουργώντας ένα σκηνικό απόλυτη φρίκης στην ατμόσφαιρα καθώς η καύση του οξυγόνου πολλαπλασιάζει την φονική δράση της εμπρηστικής κρυσταλλικής ουσίας.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί