Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας «αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος»,
Η επιδρομή με drones την Κυριακή, κατά την οποία επλήγη κτίριο που στεγάζει έναν από τους έξι αντιδραστήρες του εργοστασίου, χαρακτηρίστηκε ως η πιο επικίνδυνη εξέλιξη σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού στην Ευρώπη από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Η Μόσχα και το Κίεβο αλληλοκατηγορούνται κατ’ επανάληψη για πλήγματα στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού, το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν λίγο μετά την έναρξη του πολέμου. Και οι δύο πλευρές ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ μετά την επίθεση της Κυριακής.
«Συνεδριάζουμε σήμερα και θα απευθυνθώ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, επειδή είναι υψίστης σημασίας να διασφαλίσουμε ότι αυτές οι απερίσκεπτες επιθέσεις δεν σηματοδοτούν τη δημιουργία ενός νέου και εξαιρετικά επικίνδυνου μετώπου στον πόλεμο», είπε ο Γκρόσι.
Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια «πρέπει να σταματήσουν», αποφεύγοντας ωστόσο να επιρρίψει ευθύνες σε κάποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στρατιώτες σπάνε τσιμεντόλιθους με το κεφάλι τους μπροστά στον Κιμ Γιονγκ Ουν – ΒΙΝΤΕΟ
- Επιμένει ο Τραμπ: «Η Κούβα έχει σειρά», vid
- Πελώρια αύξηση του στρατιωτικού προϋπολογισμού ενέκρινε το Ισραήλ
- Ρώσος προσπαθεί να μετρήσει την αρκούδα του με την…μεζούρα και δείτε πώς αντιδρά! ΒΙΝΤΕΟ
- Το Συμβούλιο της Ευρώπης καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει το νομοσχέδιο για τη θανατική ποινή
- Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβαρδίζει την πρωτεύουσα του Ιράν
- Φωτιά σε χημικό εργοστάσιο στο Ισραήλ που χτυπήθηκε από το Ιράν: Φόβοι για διαρροή επικίνδυνων υλικών (BINTEO)
- Αλλαγή στάσης από το Ισραήλ για τον Πανάγιο Τάφο μετά τη διεθνή κατακραυγή
- Έπος: Πλήρωμα πλοίου της είπε συγχαρητήρια για τον αρραβώνα…πριν της γίνει πρόταση γάμου! vid
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού του WTI ξεπέρασε ξανά τα 100 δολάρια, αυτή του Brent περί τα 116









