Συμβόλαιο για την Thales από το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης

Η Thales υπέγραψε νέο συμβόλαιο με το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης ύψους 98.4 εκ. λιρών για ένα πρόγραμμα διατήρησης των αντιαεροπορικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς του Βρετανικού Στρατού και των Πεζοναυτών.

Οι πύραυλοι που ζητά το Υπουργείο Αμύνης της Βρετανίας πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εμπλέκουν στόχους σε μικρή απόσταση όπως  μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα και Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα ( UAVs ). Τα συστήματα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα στο Βρετανικό Στρατό και τους Πεζοναύτες να αντιμετωπίσουν  απειλές οι οποίες αυξάνουν σε ποιότητα και αριθμούς, ειδικά τα UAVs, και για το λόγο αυτό γίνονται οι ανάλογες κινήσεις.

Το πρόγραμμα θα έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρηθούν εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στο Μπέλφαστ και τη Βόρεια Ιρλανδία όπου βρίσκεται η εφοδιαστική αλυσίδα των συστημάτων αυτών. Λόγω της συμμετοχής επιπλέον παραγόντων στο εν λόγω έργο, όπως ορίζεται από το συμβόλαιο, άνω του 30% του κόστους του συμβολαίου θα επιστρέψει ως ανταποδοτικό όφελος στην οικονομία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το 2021 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31/12/2026 οπότε και λήγει η χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ : Βρετανικό ΥΠΑΜ