Συμφωνία για 24 Apache έκλεισε το Μαρόκο (BINTEO)

Πριν 2 μήνες είχαμε αναφερθεί σε αναλυτικό άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/ekleise-i-agora-ton-apache-gia-to-strato-toy/ για την έγκριση από τις Η.Π.Α. τις πώλησης των επιθετικών ελικοπτέρων Apache ( AH-64 ) και μάλιστα τη πιο εξελιγμένης έκδοσης, της Ε, στο Βασίλειο του Μαρόκου. Αρχικά είχαν εγκριθεί προς πώληση συνολικά 36 ελικόπτερα αλλά με ανακοίνωσή της η Boeing  αναφέρει ότι το Μαρόκο θα προμηθευτεί τελικά 24 ελικόπτερα του […]

Πριν 2 μήνες είχαμε αναφερθεί σε αναλυτικό άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/ekleise-i-agora-ton-apache-gia-to-strato-toy/ για την έγκριση από τις Η.Π.Α. τις πώλησης των επιθετικών ελικοπτέρων Apache ( AH-64 ) και μάλιστα τη πιο εξελιγμένης έκδοσης, της Ε, στο Βασίλειο του Μαρόκου.

Αρχικά είχαν εγκριθεί προς πώληση συνολικά 36 ελικόπτερα αλλά με ανακοίνωσή της η Boeing  αναφέρει ότι το Μαρόκο θα προμηθευτεί τελικά 24 ελικόπτερα του τύπου με όλο το συναφή οπλισμό, εξοπλισμό, συλλογές συντήρησης, εκπαίδευση κτλ.

Το κόστος για τα 36 ελικόπτερα ανερχόταν στο ποσό των 4.25 δις δολαρίων και ίσως το μεγάλο αυτό κόστος είναι και η αιτία που το Μαρόκο προτίμησε να προμηθευτεί λιγότερα ελικόπτερα. Συνολικά 16 χώρες επιχειρούν με το συγκεκριμένο ελικόπτερο και το Μαρόκο θα προστεθεί στη μακρά αυτή λίστα το 2024 όταν και θα του παραδοθεί το πρώτο ελικόπτερο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί