Συντήρηση τροφίμων στην επιβίωση

οι διάφορες μέθοδοι

Στην επιβίωση για όσο έχουμε ρεύμα, προφανώς θα χρησιμοποιήσουμε το ψυγείο μας και την κατάψυξη. Σε περίπτωση όμως που έχουμε ολιγόωρες ή μόνιμες διακοπές ρεύματος τι κάνουμε;

Κάποιος θα μπορούσε να έχει αποθέματα πετρελαίου και υγραερίου για να τροφοδοτεί με ενέργεια το σπίτι του, αλλά κι αυτά θα εξαντληθούν. Επίσης, να έχει μια γεννήτρια, αλλά ο θόρυβός της θα προσέλκυε επικίνδυνους γείτονες… Τέλος, θα μπορούσε να βασιστεί σε ηλιακά πάνελ, αλλά και αυτά είναι ορατά από απόσταση και θα μπορούσαν να τον καταστήσουν στόχο.

Όλα τα παραπάνω εννοείται μέχρι το φλας του ήλιου, διότι το φλας του ήλιου θα καταστρέψει για πάντα κάθε ηλεκτρική και ηλεκτρονική συσκευή. Αν χρειαστεί κάποιος να καταφύγει στα βουνά, και πάλι εννοείται όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα ξεχάσει.

Επομένως, πρέπει να γνωρίζουμε και τις παραδοσιακές τεχνικές του παστώματος, του λιάσιμου, της σαλαμοποίησης, του καπνίσματος και του ατμίσματος.

Στην αρχή του βίντεο βλέπουμε να ετοιμάζει το μίγμα μπαχαρικών για το πάστωμα.

Στο 1:50 βλέπουμε την σαλαμοποίηση-λουκανικοποίηση με χρήση του εντέρου σαν εξωτερικό περίβλημα.

Στο 2:06 βλέπουμε ότι τα αφήνει να λιαστούν.

Στο 2:44 βλέπουμε το κάπνισμα. Έβαλε χλωρά κλαδιά να σιγοκαίνε που αναμένουμε να βγάλουν περισσότερο καπνό από τα ξερά, ειδικά αν έχουν και ρετσίνι.

Στο 3:45 βλέπουμε ότι κόβει μόνο τις κορυφές από τα φυτά και δεν ξεριζώνει όλο το φυτό, για να μπορεί αυτό να επιζήσει και να ξαναπαρέχει τροφή. Μην καταστρέφετε χωρίς λόγο όλο το φυτό. Κόψτε μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε και αφήστε το να ξαναβλαστήσει, γιατί στην επιβίωση σπόροι από τον γεωπόνο και σούπερ μάρκετ δεν θα υπάρχουν.

Στο 4:43 βλέπουμε ότι τα ατμίζει σε αυτοσχέδιο ατμομάγειρα.

Προσοχή στο 4:49 βλέπουμε την καμινάδα που καπνίζει. Την ημέρα ο καπνός μπορεί να φαίνεται από μεγάλη απόσταση, ειδικά αν είναι από χλωρά κλαδιά, ενώ τη νύχτα το φως θα φαίνεται από μεγάλη απόσταση. Και μην ξεχνάμε ότι η τεχνολογία έχει εξελιχτεί και υπάρχουν και οι ανιχνευτές θερμότητας.

Εδώ θα δούμε και πάλι το πάστωμα, καλύτερα την μηχανή για παρασκευή λουκάνικων, το λιάσιμο και το κάπνισμα του κρέατος.

Ασκληπιός

photo pexels

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...