Μερικές απλές συμβουλές που μπορούν να σου σώσουν τη ζωή

Όπως όλοι βλέπουμε, η κατάσταση στον πλανήτη επιδεινώνεται συνεχώς και οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο επιθετικοί.

Επιθέσεις όπως αυτή που έγινε στο Ορλάντο, μπορεί πολύ σύντομα να μετατραπούν σε κάτι καθημερινό και συνηθισμένο, ακόμα και στην Ελλάδα. Μπορεί κάποιος να σου επιτεθεί λεκτικά ή σωματικά με το παραμικρό ή να σου επιτεθεί χωρίς καμία προειδοποίηση, οπότε είναι καλό να ακολουθήσουμε κάποιες απλές, αλλά απαραίτητες συμβουλές, που ίσως μας προφυλάξουν από το κακό.
Ο αντισυνταγματάρχης Scott Mann του αμερικανικού στρατού, με εμπειρία στις μάχες εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής, αλλά και στο Αφγανιστάν, αποκαλύπτει μερικές από τις πιο βασικές συμβουλές επιβίωσης που θα μπορούσαν να σώσουν τη ζωή σας. Ας δούμε τι λέει αναλυτικά:

«Σταμάτα επιτέλους να ασχολείσαι με το κινητό σου, ειδικά όταν περπατάς στο δρόμο. Όλες οι ειδικές δυνάμεις στρατού ξέρουν πως είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις το περιβάλλον σου, να ξέρεις τι και ποιος βρίσκεται γύρω σου. Πάντα με εκπλήσσει το γεγονός, πως όλοι προχωράνε σκυφτοί στο δρόμο, κολλημένοι με τις διάφορες φορητές συσκευές τους και δεν προσέχουν τι συμβαίνει γύρω τους. Αυτό ψάχνουν οι εγκληματίες και οι τρομοκράτες. Ανθρώπους με αποσπασμένη προσοχή, για να μπορέσουν να τους επιτεθούν, πριν καν καταλάβουν τι συμβαίνει. Ένα άλλο πολύ σημαντικό πράγμα είναι να έχεις ένα πλάνο. Πάντα να έχεις ένα σχέδιο. Αν πας σε κάποιο μέρος όπου έχει πολύ κόσμο, όπως μια καφετέρια ή ένα εμπορικό κέντρο, να έχεις πάντα κατά νου μια έξοδο διαφυγής. Πάντα να ξέρετε πόσες εξόδους έχει το μέρος στο οποίο βρίσκεστε και που ακριβώς βρίσκονται. Προσωπικά, αν πάω σε μέρος που έχει μόνο μία έξοδο, δεν θα μπω καν. Εκτός από το να ξέρεις το που είναι η έξοδος, είναι προτιμότερο να βλέπεις την έξοδο και να διαλέξεις μια θέση, από την οποία μπορείς να βλέπεις ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Δεν το κάνει σχεδόν κανείς. Συνήθως είναι γυρισμένοι με την πλάτη στη είσοδο/έξοδο και δεν τους ενδιαφέρει τι συμβαίνει γύρω τους. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό πράγμα είναι να ξέρουν οι άλλοι που βρίσκεσαι. Είναι κοινή λογική. Αν πας μια βόλτα στο βουνό ή σε ένα πάρκο ή οπουδήποτε, να ενημερώσεις κάποιον πριν πας. Στον στρατό, ακόμα και αν πας για προμήθειες, που είναι κάτι πολύ απλό, πρέπει να πεις σε κάποιον που πας, πόση ώρα θα λείψεις και τι να κάνει σε περίπτωση που δεν γυρίσεις. Αυτά είναι μερικά απλά πράγματα που μπορούν να κάνουν όλοι και ίσως σου σώσουν τη ζωή.»

Στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις ποιος μπορεί να θέλει να σου κάνει κακό. Ληστείες, δολοφονίες και βιασμοί συμβαίνουν όλη την ώρα και δεν αποκλείεται να είμαστε εμείς το επόμενο θύμα. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο προσεκτικοί και επιφυλακτικοί πρέπει να είμαστε. Είναι κρίμα να χάσεις τη ζωή σου, όταν μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες απλές και βασικές συμβουλές και να αποφύγεις τα χειρότερα. Μην περιμένετε να σας σώσει το κράτος ή η αστυνομία, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το αναπάντεχο.

Mr. Fantastic

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...