Κανόνες εντός της ομάδας επιβίωσης

για την εύρυθμη λειτουργία της.

Σήμερα η κοινωνία υπάρχει με τη μορφή που ξέρουμε, γιατί υπάρχουν κανόνες και οι νόμοι, που επιβάλλουν το πώς θα φερόμαστε στους άλλους. Το ίδιο συνέβαινε σε όλες τις εποχές. Μπορεί οι κανόνες να διέφεραν, αλλά πάντα υπήρχαν κάποιοι κανόνες. Είτε αυτοί επιβάλλονταν από τον βασιλιά με την ‘’θεϊκή’’ προέλευση και την επικύρωση των ιερατείων της Μαύρης Αδελφότητας, είτε από την νοοτροπία που ο Γιαχβέ, ο Σατανάς, ο ηγέτης της Λευκής Αδελφότητας, έδωσε, μέσω των πρωτοκόλλων του, στους υπηκόους του, ως τρόπο της μεταξύ τους συμπεριφοράς και διοίκησης στη Μεσοποταμία, στο Ισραήλ, στην αρχαία Αθήνα, στα κομμουνιστικά και δημοκρατικά καθεστώτα.

Κανόνες θα πρέπει να υπάρχουν για να λειτουργεί οργανωμένα και μια ομάδα επιβίωσης. Αλλά ποιοι;

Στην αρχή της επιβίωσης μπορεί κάθε οικογένεια να αποτελεί μια ξεχωριστή ομάδα και απλά κάποιες οικογένειες να συνεργάζονται. Όσο όμως οι εξωτερικοί κίνδυνοι θα αυξάνουν, όπως από επιδρομείς, πλιατσικολόγους, αντίπαλες ομάδες, φυσικούς κινδύνους κτλ, τότε η ασφάλεια θα βασίζεται στους αριθμούς και τότε οικογένειες θα συνενωθούν και πιθανώς θα συγκατοικήσουν. Φανταστείτε για παράδειγμα, ένα τεράστιο μεταναστευτικό ρεύμα μουσουλμάνων από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Σύντομα οι ελληνικές οικογένειες θα πρέπει να συνενωθούν και να συγκατοικήσουν για να επιβιώσουν από τον εξωτερικό κίνδυνο.

Πιθανό ή απίθανο σενάριο; Ακούστε τον Δημοσθένη Λιακόπουλο να το αναλύει

Για να γίνει όμως μια τέτοια συνένωση με επιτυχία, θα χρειάζεται ένα σετ κανόνων, πεποιθήσεων, συντάγματος, νόμων κοινά αποδεκτών από όλα τα μέλη της ομάδας. Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι σχέσεις των ατόμων της ομάδας πριν την κατάρρευση. Ήταν φίλοι; Συγγενείς; Άγνωστοι που τους ένωσε η καταστροφή;

Είναι πολύ πιθανό η ευρύτερη ομάδα που θα προκύψει, από την συνένωση των επιμέρους, να οργανωθεί με βάση κομμουνιστικά πρότυπα ή κοινοκτημοσύνης αν θέλετε, δηλαδή όλοι τρώνε το ίδιο γεύμα, την ίδια ποσότητα ή την ίδια αναλογία, ανάλογα με τις ανάγκες- ηλικία- φύλο. Σ’ αυτήν την περίπτωση εκπρόσωποι από κάθε ομάδα πρέπει να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του “συντάγματος”, ώστε καμία να μην θεωρεί τον εαυτό της αδικημένο. Κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να συμβεί στην αρχή της κρίσης, δεδομένου ότι η αριστερή νοοτροπία της ισότητας έχει πλέον εμποτίσει τα μυαλά των ανθρώπων. Φυσικά σε κάποιο σημείο θα προκύψει κάποιος αρχηγός, γιατί οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην είναι αρχηγοί οι ίδιοι, αλλά να ακολουθούν κάποιον άλλο.

Ως προς το περιεχόμενο των κανόνων, πρέπει να μην ξεχνάμε τα εξής. Η Λευκή Αδελφότητα έχει φροντίσει να υπάρχουν πολλοί και δυσνόητοι νόμοι με πολλά παραθυράκια, έτσι ώστε κάποιος να χάνεται μέσα στους νομικίστικους όρους και να γίνονται τα πράγματα όπως την συμφέρει. Αυτό βέβαια, για τον απλό πολίτη, αλλά και το κράτος, δημιουργεί ένα μπάχαλο, αδυναμία διακυβέρνησης ή αυθαιρεσία. Αντίθετα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Σαμαέλ (δήθεν των σοφών της Σιών μας είπαν), στο παγκόσμιο κράτος του Αντιχρίστου οι νόμοι θα είναι λίγοι, απλοί και ξεκάθαροι… Έτσι πρέπει να είναι και οι κανόνες της ομάδας επιβίωσης.

Κανόνας 1: Ασφάλεια. Ποιος επιτρέπεται να ενταχθεί στην ομάδα, με ποια κριτήρια, ποια θα είναι η διαδικασία ένταξης, αν θα αφαιρεθούν τα όπλα του, τι πληροφορίες θα γνωρίζει.

Κανόνας 2: Logistics, δηλαδή μοίρασμα μερίδων φαγητού και λοιπών προμηθειών και ορισμό επιβλέποντα της όλης διαδικασίας. Βλέπετε, καμία εκστρατεία στην ιστορία αλλά και καμία επιχείρηση δεν ήταν επιτυχημένη χωρίς καλή οργάνωση προμηθειών. Έτσι λειτουργούσε και ο Μέγας Αλέξανδρος. Ένα άτομο κατάλληλο γι’ αυτήν την δουλειά είναι μια γυναίκα και ειδικά μια γυναίκα με παιδιά, γιατί έχει συμφέρον να επιτύχει η κοινότητα, ώστε να επιβιώσουν και τα παιδιά της, αλλά πρέπει να είναι άτομο συνετό, με ομαδικό πνεύμα και έμπιστο.

Κανόνας 3: Οικογενειακός προγραμματισμός. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει πολύ σοβαρά όλη την ομάδα, λόγω δυσκολίας μετακίνησης της εγκύου, ανάγκης ύπαρξης υποτυπωδών ‘’υποδομών μαιευτηρίου’’, ανάγκη εξεύρεσης βρεφικού γάλακτος και ρουχισμού, κίνδυνος από κλάματα σε ακατάλληλη στιγμή κτλ

Κανόνας 4: Εγκράτεια. Περιορίζουμε την κατανάλωση χρήσιμων προμηθειών, όπως φάρμακα ή δυνητικά επικίνδυνων προμηθειών, όπως αλκοόλ και ναρκωτικών. Το αλκοόλ θα μπορούσε κάποιος να το καταναλώσει απλά, για να ευθυμήσε,ι αλλά θα μπορούσε και να χρησιμοποιηθεί στη θέση οινοπνεύματος για αποστείρωση πληγών, αποστείρωση χεριών, για εντριβές σε άρρωστο ή σαν συστατικό βομβών… Τα ναρκωτικά αντίστοιχα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σαν παυσίπονα σε ώρα ανάγκης… Και μην ξεχνάμε, ότι ένα μεθυσμένο ή μαστουρωμένο άτομο θα είναι πλήγμα για την ομάδα, αν κάνει φασαρία την ώρα που δεν πρέπει ή χτυπήσει κάποιον σε μια διαφωνία ή απλά δεν μπορεί να μετακινηθεί…

Κανόνας 5: Το παρελθόν καθενός. Πρέπει να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για το παρελθόν των μελών της ομάδας. Έτσι θα μάθουμε τον χαρακτήρα κάποιου, τις αρχές του, τι είναι ικανός να κάνει, πόσο πιστός είναι, αν είχε ποτέ μεταδοτικές ασθένειες ή εθισμούς. Επειδή υπάρχουν και πολύ καλοί ψεύτες, μια επιτροπή ‘’συνέντευξης’’ θα ήταν προτιμότερη από ένα μεμονωμένο άτομο.

Κανόνας 6: Τα όρια του καθενός. Αυτό αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, το να αποφευχθεί η εφαρμογή του νόμου του ισχυρού εντός της ομάδας, κάποιος τυχόν βιασμός, κάποια βιαιοπραγία ή γενικά κακομεταχείριση κάποιου μέλους που θα νοιώσει μειονεκτικά. Αντίστοιχα θα πρέπει να θεσπιστούν και ποινές για τα διάφορα αδικήματα.

Κανόνας 7: Επικοινωνίες και γνώση του που είναι ο καθένας κάθε στιγμή. Ένα μέλος της ομάδας που περιφέρεται άσκοπα, αποτελεί κίνδυνο για την ομάδα, γιατί μπορεί κάποιος να το δει και να το ακολουθήσει, μαθαίνοντας το μέρος που κρύβεστε, να το σκοτώσει ή να το απαγάγει, χρησιμοποιώντας το σαν διπλωματικό χαρτί ή το άτομο να υποστεί κάποιο ατύχημα και να πρέπει να το ψάξετε, αλλά να μην ξέρετε που…

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι σήμερα ο κόσμος υπακούει στους νόμους γιατί

1) γεννήθηκε σε ένα περιβάλλον με νόμους και δεν έζησε ποτέ σε περιβάλλον χωρίς νόμους

2) ταυτίζει τους νόμους με την έννοια του δικαίου

3) φοβάται τις επιπτώσεις από την πιθανή παραβίαση ενός νόμου.

Θα μπορούσε λοιπόν στην ομάδα να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πλαίσιο, αλλά οι νόμοι δεν τηρούνται πάντοτε –ειδικά δε σε κατάσταση επιβίωσης- και αυτό μπορεί να συμβεί και στην ομάδα. Επομένως, ακόμα καλύτερος και συνεκτικότερος παράγοντας θα είναι το κίνητρο. Το σημερινό κίνητρο του κέρδους, είτε στη μορφή του χρήματος είτε στη μορφή του κοινωνικού στάτους θα έχει καταργηθεί, αλλά το κίνητρο της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον θα παραμείνει, γιατί οι άνθρωποι συνεχίζουν να είναι δεμένοι με το Μάτριξ, ακόμα και στη χειρότερη εκδοχή του.

Στο 2ο μέρος του βίντεο ελέγχει τα σχόλια του 1ου μέρους και τα σχολιάζει

Ασκληπιός

photo pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.