• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτσι μπορούν να καταρρεύσουν όλα: Τι έγινε στην Μ.Βρετανία και μείναμε με το “στόμα ανοιχτό”

Έτσι μπορούν να καταρρεύσουν όλα: Τι έγινε στην Μ.Βρετανία και μείναμε με το “στόμα ανοιχτό”

Οι Βρετανοί φοβούνται ότι θα μείνουν χωρίς φάρμακα και όχι μόνο.

Ένα άτακτο brexit θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και ίσως ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής.

Οι Βρετανοί αγοράζουν τα ΠΑΝΤΑ. Έχουν αδειάσει τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Δεν είναι σίγουρο ότι θα επαληθευτούν οι προβλέψεις για την έξοδο της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Βέβαια υπάρχει ανεφοδιασμός αφού το Κράτος λειτουργεί κανονικά.

Τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια προετοιμάζουν τους Βρετανούς για το χειρότερο σενάριο. Κάποιοι χαιρετίζουν αυτό το γεγονός, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι τα ΜΜΕ σπέρνουν τον φόβο. Βλέπετε την δύναμη της τηλεόρασης και του διαδικτύου.

Σε κάθε περίπτωση παίρνουμε ένα σημαντικό βήμα επιβίωσης: Αν γίνει κάτι, οι άνθρωποι θα αδειάσουν σε χρόνο ντετέ όλα τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα. Αυτό έγινε στην Βρετανία αλλά και στην Ελλάδα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τα capital controls και έκλεισαν οι τράπεζες.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο και να έχουμε φροντίσει από πριν για την επιβίωση την δική μας αλλά και της οικογένειάς μας.

Δεν είναι αστείο αυτό που έγινε στην Μεγάλη Βρετανία. Μπορεί να συμβεί ΞΑΦΝΙΚΑ παντού και για οποιοδήποτε λόγο (κήρυξη πτώχευσης, φυσική καταστροφή, πολιτική αστάθεια).

Photo:pexels