Στρατιωτικές ασκήσεις με συμμετοχή Κίνας και Ρωσίας αναμένονται στο εγγύς μέλλον

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις "North. Interaction-2023" που διοργανώνει η Κίνα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στο εγγύς μέλλον, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

“Σύμφωνα με το ετήσιο σχέδιο συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της Κίνας, ο ρωσικός στρατός θα στείλει σύντομα το ναυτικό και τις αεροπορικές δυνάμεις για να συμμετάσχουν στο “North. Interaction-2023”, που διοργανώνεται από τη Διοίκηση του Βορείου Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού στο κεντρικό τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.


Το υπουργείο διευκρίνισε ότι οι ασκήσεις θα είναι αφιερωμένες στο θέμα της διατήρησης της ασφάλειας των στρατηγικών θαλάσσιων οδών και θα στοχεύουν στη βελτίωση της στρατηγικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των κινεζικών και ρωσικών δυνάμεων, στην ενίσχυση της ικανότητας από κοινού διατήρησης της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας και στην απάντηση σε διάφορες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας.

(photo: αμπε-EPA-PAP)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί