Στρατηγοί προετοιμάζουν την Δυτική Ευρώπη για πιθανό πόλεμο

«Καυτή» θα είναι η νέα χρονιά! Μετά την Γερμανία, η Ολλανδία...

Την ώρα που έλαβε χώρα η σφοδρότερη ίσως ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία, οι στρατηγοί της Ευρώπης προετοιμάζουν τους πολίτες τους για το πολύ πιθανό σενάριο τους Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου!

Μετά την Γερμανία, η οποία κάνει πολεμικές δηλώσεις προετοιμασίας της κοινής γνώμης, στην Ολλανδία, ο διοικητής του βασιλικού ολλανδικού στρατού, αντιστράτηγος Μάρτιν Βίνεν, σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf στις 28 Δεκεμβρίου, είπε εμμέσως πλην σαφώς πως η χώρα του πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για έναν μελλοντικό πόλεμο με την Ρωσία, για παράδειγμα ενθαρρύνοντας την εθελοντική στρατιωτική θητεία, δήλωσε!

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους είπε ομοίως στην Die Welt am Sonntag σε συνέντευξή της στις 16 Δεκεμβρίου ότι η Ευρώπη «μπορεί να αντιμετωπίσει κινδύνους στο τέλος αυτής της δεκαετίας» και πρέπει να «εμπλακεί περισσότερο στην εγγύηση της ασφάλειας στην ήπειρό μας».

Η ολλανδική κοινωνία “δεν πρέπει να πιστεύει ότι η ασφάλεια είναι εγγυημένη” επειδή η χώρα της απέχει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από τη Ρωσία, είπε ο Wijnen. «Η Ρωσία δυναμώνει».

Ο Wijnen είπε στην εφημερίδα De Telegraaf ότι η Ολλανδία  «πρέπει να εργαστεί για την επιχειρησιακή ετοιμότητα [της], να διασφαλίσει ότι έχουμε αρκετή αποτρεπτική δύναμη για να στερήσουμε από οποιονδήποτε αντίπαλο το θάρρος να μας [επιτεθεί]».

Υποστήριξε επίσης ότι  «υπάρχει μόνο μία γλώσσα που καταλαβαίνει η Ρωσία»  και αυτή είναι αυτή  «των ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων». 

Ο στρατηγός, ο οποίος ηγείται του Βασιλικού Στρατού των Κάτω Χωρών από το 2019, περιέγραψε επίσης τον ολλανδικό στρατό ως  «ανάπηρο από τις περικοπές στον προϋπολογισμό»,  σύμφωνα με την De Telegraaf. Η Ολλανδία, η οποία κατάργησε τη στράτευση το 1997, αντιμετωπίζει τώρα μια  «καταπληκτική έλλειψη προσωπικού»,  ανέφερε στην εφημερίδα.

Ο Wijnen μίλησε για την ανάγκη αύξησης του μεγέθους του στρατού!

«Αν αρχίσουμε να έχουμε απώλειες, ποιος θα τις αναπληρώσει;»  ρώτησε ο στρατηγός. «Είχαμε επιλογές για αυτό, αλλά όχι πια»,  πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι Ολλανδοί δεν θα είχαν επιλογή για το αν θα πολεμήσουν ή όχι σε περίπτωση  «επιβεβλημένης σύγκρουσης». 

«Η Ολλανδία πρέπει να μάθει ξανά ότι ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να είναι έτοιμη όταν τα πράγματα πάνε στραβά»,  είπε ο Wijnen.

Αν και τα λόγια του δεν σημαίνουν ότι όλοι θα πρέπει να  «φορέσουν κράνος αύριο»,  ο ολλανδικός λαός έχει  «συνηθίσει υπέρ το δέον στην ιδέα ότι υπάρχει πάντα ειρήνη»,  πρόσθεσε ο αρχηγός του στρατού.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί