θα συζητήσουν για μια πολυετή οικονομική δέσμευση για τη διατήρηση της υποστήριξης της Ουκρανίας.
Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να αλλάξει τη δυναμική της υποστήριξης προς την Ουκρανία. «Πρέπει να διασφαλίσουμε αξιόπιστη και προβλέψιμη βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πρέπει «να βασιζόμαστε λιγότερο στις εθελοντικές συνεισφορές και περισσότερο στις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ». Όπως εξήγησε, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν πώς το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για τον συντονισμό του στρατιωτικού εξοπλισμού και της εκπαίδευσης για την Ουκρανία. Ανέφερε επίσης ότι θα συζητηθεί μια πολυετής δέσμευση για να διατηρηθεί η υποστήριξη στην Ουκρανία.
Ο Γ. Στόλτενμπεργκ διευκρίνισε ότι δεν αναμένεται καμία απόφαση στη σημερινή υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ και ότι ο στόχος είναι οι αποφάσεις να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα γίνει τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον.
Συνεχίζοντας, ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι «η Μόσχα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους στο πεδίο της μάχης» και ότι η ισχυρή υποστήριξη στην Ουκρανία θα στείλει το μήνυμα στη Ρωσία ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο.
Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα και θα συζητηθεί ένα πολυετές πρόγραμμα βοήθειας για την Ουκρανία. Πρόσθεσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ουκρανίας για να έρθει πιο κοντά στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και τόνισε: «Η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Το ζήτημα είναι το πότε και όχι το εάν».
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε, τέλος, ότι τις τελευταίες ημέρες το Κρεμλίνο εξαπέλυσε νέες μεγάλες επιθέσεις στην Ουκρανία, πλήττοντας αμάχους και υποδομές. «Πρέπει να σταθούμε σταθερά στην υποστήριξή μας στην Ουκρανία. Χαιρετίζω το γεγονός ότι οι Σύμμαχοι συνεχίζουν να πραγματοποιούν σημαντικές παραδόσεις όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού. Αλλά η Ουκρανία έχει επείγουσες ανάγκες. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην παροχή υποστήριξης έχει τις συνέπειές της στο πεδίο της μάχης τη στιγμή που μιλάμε».
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ενέκρινε αμφιλεγόμενο νόμο για θανατική ποινή σε «τρομοκράτες»
- Γ. Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021-22
- Πραγματική «influencer»: Γιαγιά 103 ετών δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να δουλεύει καθημερινά! (BINTEO)
- Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται πως οι συνομιλίες με το Ιράν προχωρούν
- Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης και τις κάμερες των λεωφορείων
- Απίστευτος εφιάλτης για γυναίκα στη Φλόριντα: Πώς ένα παγωτό άλλαξε για πάντα τη ζωή της
- Ενεργειακή κρίση: Οι δρόμοι οδηγούν στον Πούτιν – Αυτή η χώρα το έχει καταλάβει
- «Οδοντωτός»: Το ΤΕΕ αναλαμβάνει τη μελέτη για την επαναλειτουργία του
- Ελκυστικά κίνητρα για να πάνε γιατροί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ – Τι προβλέπεται για στέγαση, σίτιση και μετακίνηση
- Επαναπατρισμό του 80% των Σύρων που ζουν στη Γερμανία ζήτησε ο Μερτς από τον πρόεδρο της Συρίας









