Στις Βρυξέλλες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ – Συζητήθηκε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Στις Βρυξέλλες έφτασε χθες, Τρίτη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, για την σύνοδο ΝΑΤΟ.

Σειρά συναντήσεων είχε, χθες, Τρίτη 17 Μαΐου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις Συνόδους Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας των Στρατιωτικών Επιτροπών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους της Ελλάδος στην ΕΕ πληρεξούσιο υπουργό Α’ Ιωάννη Βράιλα και στο ΝΑΤΟ πρέσβη Σπύρο Λαμπρίδη.


Συζητήθηκαν οι τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις τους σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, συζητήθηκαν οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής λαμβανομένης υπόψη και της αποσταθεροποιητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, που τελευταία εκδηλώνεται μεταξύ άλλων και με την κλιμάκωση των προκλητικών της ενεργειών έναντι της χώρας μας. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε, επιπλέον, απόψεις επί των κυριότερων θεμάτων που θα συζητηθούν στις Συνόδους των Στρατιωτικών Επιτροπών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στις 18 και 19 Μαΐου αντίστοιχα.

Τονίστηκε, δε, η σημασία της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδος ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τόσο στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, των δράσεων και των πρωτοβουλιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όσο και στα διμερή και πολυμερή εταιρικά σχήματα στα οποία συμμετέχει η χώρα μας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επίσης από τις δύο στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Ελλάδος για θέματα της αρμοδιότητάς τους και συναντήθηκε με το προσωπικό που υπηρετεί τόσο σε αυτές όσο και στις υπηρεσίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στις Βρυξέλλες.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)


LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί