Ειδικότερα, πρόκειται για την:
· Ενεργοποίηση προγράμματος «Προμήθεια Κατευθυνόμενων Βλημάτων Α-Τ-KORNET-Ε», επ’ ωφελεία του Στρατού Ξηράς.
· Ενεργοποίηση προγράμματος «Ενσωμάτωση του IFF MODE 5 στα συστήματα RADAR του ΣΑΕ», επ’ ωφελεία της Πολεμικής Αεροπορίας.
Παρά τις απόψεις που ήθελαν την αντικατάσταση των γνωστών ρωσικής προέλευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων, το ΥΠΕΘΑ, και ορθώς, προχωρά στην επέκταση του οπλοστασίου αφού είναι το πλέον αξιόπιστο αντιαρματικό σύστημα και έχει γίνει μία αρκετά μεγάλη επένδυση γύρω από αυτό με την εγκατάσταση των συστημάτων επί οχημάτων HUMVEE και τη στήριξη της αντιαρματικής άμυνας στον Έβρο και σε αυτά πλην του αρμαρτικού δυναμικού. Βέβαια έχουν εξελιχθεί και τα συστήματα αυτοπροστασίας αρμάτων τόσο αυτών που χρησιμοποιούν μεθόδους hard kill για την απόκρουση τέτοιων βλημάτων (π.χ. το TRophy) όσο και συστημάτων αυτοπροστασίας τα οποία παρεμβάλουν τη δέσμη laser που κατευθύνει το βλήμα προς το στόχο όπως είναι το ρωσικό SHTORA και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη τόσο με τη δυνατότητα αναβάθμισης των κεφαλών των πυραύλων όσο και με την ανάπτυξης τακτικών εμπλοκής αυτών κατά στόχων εξοπλισμένων με συστήματα αυτοπροστασίας.
Η κίνηση είναι πολύ καλή και απαιτούνταν να πραγματοποιηθεί από της στιγμή που ήταν γνωστό ότι οι Τούρκοι θα προχωρούσαν στην αναβάθμιση της θωράκισης των δικών τους Leopard.
Επίσης, θα γίνει και η αναβάθμιση των συστημάτων αναγνώρισης Φίλου ή Εχθρού ( Identification Friend or Foe-IFF) Mode 5 για το σύνολο των ραντάρ που αποτελούν το Σύστημα Αεροπορικής Επιτήρησης(ΣΑΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας. Ψήγμα μόνο του μεγέθους της αναβάθμισης που απαιτείται για το σύνολο του ΣΑΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη