Στη ΒΑΕ Systems το συμβόλαιο της USAF για το ζήτημα των DMSMS

Η ΒΑΕ Systems είναι η εταιρεία που κερδίζει από το 1991 και έπειτα, το συμβόλαιο για το πρόγραμμα περί των μειούμενων παραγωγικών υλικών και ελλείψεων υλών ( Diminishing Manufacturing Sources and Material Shortages)για την παροχή υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας της Αμερικανικής Αεροπορίας.

Το συμβόλαιο ύψους 67 εκ. δολαρίων της εταιρείας με την 429η Μοίρα Διαχείρισης Εφοδιασμού η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Tinker της Οκλαχόμα, αφορά την παράδοση στην Αμερικανική Αεροπορία της συλλογής AVCOM( Advanced Component Obsolescene Management).

Η τεχνολογία AVCOM της ΒΑΕ Systems είναι μία βάση δεδομένων η οποία περιέχει πάνω από 100 εκ. ανταλλακτικά κομμάτια η οποία συνδυάζεται με την εφαρμογή διαχείρισης λήξης ζωής υλικών η οποία είναι εφαρμοσμένη διαδικτυακά στην πλατφόρμα. Το εργαλείο αυτό βοηθά τους τεχνικούς της Αεροπορίας να προβλέψουν ποια υλικά θα γίνουν παρωχημένα ή ότι θα είναι αρκετά ακριβά για να αγοραστούν. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί θα μπορούν να αλλάξουν τα εξαρτήματα που προμηθεύονται από τη γραμμή υποστήριξης εγκαίρως μειώνοντας το κόστος της υποστήριξης.

Επίσης, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τα κατάλληλα ανταλλακτικά και να μοιραστεί την πληροφόρηση αυτή, για κάθε ανταλλακτικό, με το Αμερικανικό Πεντάγωνο διευκολύνοντας έτσι τις διαδικασίες και κερδίζοντας χρόνο. Η ΒΑΕ Systems ήδη εργάζεται για την ενσωμάτωση του AVCOM στο AWS GovCloud ώστε να υπάρχει ευκολία στη χρήση της βάσης δεδομένων της.

Επειδή η εταιρεία έχει κερδίζει το πρόγραμμα αυτό συνολικά 10 φορές από το 1991 και μάλιστα έχει βραβευθεί γι αυτό πολλάκις από την Αεροπορία, το πρόγραμμα αυτό είναι και το πιο αποδοτικό που κερδίζει η εταιρεία.