Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέθεσε στη BAE Systems συμβόλαιο ύψους 4 εκ. δολαρίων για την άμεση κατασκευή ενός συστήματος RF αντιμέτρων ( Radio Frequency Countermeasures ) με το πρωτότυπό τους τα οποία προορίζονται για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8 Poseidon. Τα αεροσκάφη αυτά χρειάζεται να είναι εξοπλισμένα, εκτός των ανθυποβρυχιακών ηλεκτρονικών συστημάτων και με επιπλέον ηλεκτρονικές διατάξεις για την προστασία των συστημάτων και κατ’ επέκταση του αεροσκάφους, όπως είναι το σύστημα RF αντιμέτρων.
Ο Διευθυντής του τμήματος Προηγμένων Συγκεντρωμένων Λύσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου της ΒΑΕ Systems κ. Don Davidson, αναφέρει ότι υπό κανονικές συνθήκες, η διαδικασία δημιουργίας ενός πρωτότυπου συστήματος του τύπου, χρειαζόταν περί τους 18-24 μήνες για να ολοκληρωθεί. Με τις νέες τεχνολογίες που έχουν εισαχθεί στην παραγωγή, αυτός ο χρόνος έχει κατέβει σε 5-6 μήνες. Η εταιρεία διαίρεσε τις ομάδες εργασίας της σε μικρότερες οι οποίες πέτυχαν να το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσω διαφορετικής πρωτοποριακής προσέγγισης στη σχεδίαση και την κατασκευή των συστημάτων, ιδιαίτερα των μηχανολογικών μερών τους τα οποία και απαιτούσαν τον μεγαλύτερο χρόνο.
Το νέο RFCM θα αποτελείται από έναν μικρό παρεμβολέα σήματος, έναν ενισχυτή υψηλής ισχύος και το σύστημα AN/ALE-55 Fiber-Optic-Towed Decoy. Το νέο σύστημα θα παραδοθεί σε 5 μήνες, αρχές του 2021 θα τοποθετηθεί σε αεροσκάφος Ρ-8 για τις απαραίτητες πτητικές δοκιμές για τις οποίες θα χρειαστούν επιπλέον 2 μήνες.
Παρόμοιο σύστημα εκ της ίδιας εταιρείας είναι το παρακάτω:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Ελεγχόμενο χάος»: Στην φόρα το σχέδιο των διεθνιστών
- ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΣτΕ
- Πειραιάς: Κρατούμενος βρέθηκε απαγχονισμένος στα κρατητήρια του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου
- ΠΟΥ: Τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι στο χείλος της κατάρρευσης
- Άγρια επίθεση 16χρονου σε 15χρονο στην Ανατολή Ιωαννίνων – Του έσπασε την κάτω γνάθο
- Β. Σπανάκης: Έρχεται νέος ληξιαρχικός νόμος και αναβάθμιση του Ειδικού Ληξιαρχείου
- Η… βόλτα της Φινλανδής πρώην πρωθυπουργού στο «εμπόλεμο» Κίεβο, vid
- Αγία Πετρούπολη: Η FSB απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας σημαντικού προσώπου
- Παπαστεργίου: Πάμε να κτίσουμε μία Ελλάδα ψηφιακή
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
