Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση στην ανατ. Ουκρανία, μάχες έξω από το Λύμαν, vid

Απίστευτο κι όμως αληθινό! To καλοστημένο ΘΕΑΤΡΟ συνεχίζεται και η Δύση...ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ!

Έχοντας χάσει (ή καλύτερα ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ) πλέον τα περισσότερα εδάφη στο Χάρκοβο, οι Ρώσοι αγωνίζονται, έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα, να κρατήσουν πόλεις του Ντονμπάς που κατέβαλαν πολύ χρόνο για να απελευθερώσουν.

Οι τοπικοί ρωσικοί πληθυσμοί βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση! Μία αλλαγή καθεστώτος για αυτούς θα ισοδυναμούσε με πισωγύρισμα στο 2014!

Η κατάσταση του ανατολικού μετώπου έχει ως εξής:

▪️Μετά την αποχώρηση από την περιοχή του Χάρκοβο, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξόπλισαν αμυντικές θέσεις στην αριστερή όχθη του ποταμού Oskil. Εκεί φαίνεται να σταθεροποιείται για την ώρα η γραμμή του μετώπου.

▪️Η πιο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται κοντά στο Lyman, την πόλη-ορόσημο του Ντονέτσκ, όπου το Κίεβο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του ποταμού Σεβεροντονέτς.

▪️Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, ουκρανικοί σχηματισμοί προσπαθούν να καταιγίσουν στο Lyman. Επιτίθενται στις θέσεις των Συμμαχικών Δυνάμεων γύρω από την πόλη από διάφορες κατευθύνσεις.

▪️Πίσω στις αρχές Σεπτεμβρίου, μονάδες πεζικού των Ουκρανών διέσχισαν τον ποταμό Σεβεροντονέτς και κατέλαβαν τους οικισμούς Brusivka και Staryi Karavan που βρίσκονται στη γκρίζα ζώνη. Οι προσπάθειες εισβολής στις θέσεις των ρωσικών συμμαχικών δυνάμεων στα δάση στα περίχωρα του Λίμαν απέτυχαν.

▪️Αργότερα, η AFU (Ουκρανικές Ε.Δ.) δημιούργησε ένα πέρασμα πάνω από τον Σεβεροντονέτς κοντά στο Zakitne και μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα στην αριστερή όχθη. Η Ουκρανική Διοίκηση σχεδιάζει να φτάσει στο Γιαμπίλ και στη συνέχεια να επιτεθεί στον Λίμαν από τα πίσω.

▪️Μόνο μία μονάδα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κρατά το έδαφος στο χωριό που υποστηρίζεται από πυροβολικούς της Λαϊκής Πολιτοφυλακής LPR. Ακόμη και μια τόσο μικρή δύναμη έχει αποκρούσει μέχρι στιγμής όλες τις επιθέσεις, αλλά η AFU προσπαθεί να αποκτήσει ένα αριθμητικό πλεονέκτημα και συμμετέχει ενεργά σε πυρκαγιά από βομβαρδισμούς.

▪️Η πιθανή απώλεια του Svyatohirsk αποτελεί απειλή για τις δυνάμεις που αμύνονται στο Lyman. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τουλάχιστον μέρος της πόλης τέθηκε υπό τον έλεγχο της AFU.

▪️Μονάδες AFU επιτέθηκαν επίσης στο Bilohorivka κοντά στο Siversk (όπου οι Ρώσοι έκαναν δύο μήνες για να καταλάβουν). Ο οικισμός βρίσκεται στα περίχωρα του Lysychansk και ανοίγει τον δρόμο για επίθεση στον οικισμό Severodonetsk και περαιτέρω προς την κατεύθυνση του Luhansk.

Με έναν κανονικό ΠΟΛΕΜΟ και όχι τα ΘΕΑΤΡΑ της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” οι Ρώσοι μπορούν σε χρόνο μηδέν να πάρουν ξανά πίσω τα εδάφη που αυτή τη στιγμή ΒΑΣΕΙ ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ:

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί