Η Πολωνία συμμετέχει σε δύο μεγάλης κλίμακας πολυεθνικές ασκήσεις και είναι η χώρα υποδοχής για μία από αυτές, αποκάλυψε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας της χώρας εν μέσω ισχυρισμών της Ρωσίας ότι η Βαρσοβία ετοιμάζεται να καταλάβει το δυτικό τμήμα της Ουκρανίας.
Το Defender Europe 2022 (DE22) και το Swift Response 2022 (SR22) θα διεξαχθούν σε εννέα χώρες συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας μεταξύ 1 και 27 Μαΐου, δήλωσε το πολωνικό υπουργείο.
Θα υπάρχουν περίπου 18.000 συμμετέχοντες από περισσότερες από 20 χώρες που θα εκπαιδευτούν μαζί και στις δύο ασκήσεις.
Το τμήμα των ασκήσεων σε πολωνικό έδαφος θα περιλαμβάνει περίπου 7.000 στρατιώτες και 3.000 τεμάχια εξοπλισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το Defender Europe είναι μια πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται τακτικά υπό την ηγεσία της Αμερικής, η οποία στοχεύει στην «οικοδόμηση ετοιμότητας και διαλειτουργικότητας μεταξύ Συμμάχων και εταίρων» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Η εκπαίδευση DE22 θα διεξαχθεί σε πολλές τοποθεσίες στην Πολωνία, με Πολωνούς στρατιώτες να συνοδεύονται από προσωπικό από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Νέα πλήγματα μερικές ώρες πριν από τη λήξη του τηλεγραφήματος του Τραμπ
- Γ. Αυτιάς σε Κομισιόν: Αυξήστε τα κονδύλια των Ταμείων Συνοχής για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
- Το Ιράν θέτει όρους για μία ειρηνευτική συμφωνία διαρκείας με τις ΗΠΑ
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς κοντά στο προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη
- Επική βουτιά…Γυναίκα ανέβηκε σε μια ανθισμένη κερασιά για φωτογραφία! ΒΙΝΤΕΟ
- Αμερικανοί και Τούρκοι τουρίστες: Γιατί επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη – Τι δαπανούν
- Σε ΦΕΚ οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε μαλακό/σκληρό σιτάρι και κριθάρι – Δείτε τα ποσά
- Κρίσιμη στρατιωτική σύσκεψη στη Βρετανία για τα Στενά του Ορμούζ
- Ο Τραμπ “παραληρεί”, σύμφωνα με τον ιρανικό στρατό στις απειλές του Αμερικανού προέδρου
- Ενθαρρυντικά νέα για το 2χρονο κοριτσάκι που το δάγκωσε σκύλος









