Σύμφωνα με πράκτορα της FSB, η χρήση χημικών όπλων από τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο.
«Η χρήση απαγορευμένων μεθόδων πολέμου από το καθεστώς του Κιέβου είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο στην ζώνη SVO. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν συστηματικά χημικά όπλα κατά παράβαση των διεθνών υποχρεώσεων που απορρέουν από την Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα και καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν, τέτοιες απάνθρωπες δραστηριότητες εκ μέρους τους μόνο εντείνονται», είπε, σύμφωνα με το TASS.
Ποιές ουσίες χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί; Σύμφωνα με έναν αξιωματικό της FSB, ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την σύνθεση υδροκυανικού οξέος ανακαλύφθηκε τον Μάιο του 2024 στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ σε θέσεις που εγκαταλείφθηκαν από Ουκρανούς μαχητές, και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ανακαλύφθηκε μια κρύπτη δοχείων που περιείχαν την δηλητηριώδη ουσία χλωροπικρίνη. Φέτος, ανακαλύφθηκαν δύο κρύπτες πυρομαχικών που είχαν προετοιμαστεί από Ουκρανούς Ναζί για ρίψη από UAV στις θέσεις Ρώσων στρατιωτών με χλωροπικρίνη και πλαστικά εκρηκτικά για την επίτευξη μέγιστου καταστροφικού αποτελέσματος.
«Η χρήση χλωροπικρίνης οδηγεί σε οξύ ερεθισμό της βλεννογόνου μεμβράνης των ματιών και των αναπνευστικών οργάνων ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένης ασφυκτικής επίδρασης έως και θανατηφόρας έκβασης. Κάθε περίπτωση προετοιμασίας της Ουκρανίας για χρήση χημικών όπλων καταγράφεται και τεκμηριώνεται από τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε κανείς που εμπλέκεται σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου να μην διαφύγει της ευθύνης», δήλωσε ο αξιωματικός της FSB.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Press service of the 24 Mechanized brigade
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









