Το Ισραήλ, μετά τα γεγονότα γύρω από το λόφο του Ναού/ Τέμενος Al Aqsa, θα απαντήσει στις επιθέσεις της Χαμάς με κανονική στρατιωτική χερσαία επιχείρηση εντός της Γάζας με σκοπό τη διάλυση πυρήνων των ένοπλων τζιχαντιστών, τον εντοπισμό και καταστροφή αποθηκών πυρομαχικών και ρουκετών αλλά και παράδοσης ενός ακόμα “μαθήματος’ ισχύος και μη ανοχής στη Χαμάς.
Κατά πάγια τακτική της Χαμάς, οι περισσότερες αποθήκες πυρομαχικών της και τα κέντρα διοίκησής της θα βρίσκονται κοντά ή εντός πυκνοκατοικημένων περιοχών και δει σχολείων και νοσοκομείων ούτως ώστε να χτυπηθούν αυτά από το ισραηλινό πυροβολικό και αεροπορία και αν δημιουργούνται έστω θύματα μεγάλης και μικρής ηλικίας για να γίνει η κατάλληλη προβολή τους ή να μη χτυπηθούν καθόλου. Οι ισραηλινοί έχουν αποδείξει ότι δεν ιδρώνουν από τέτοιες μεθοδεύσεις και κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό αλλιώς ήδη δε θα είχαν κράτος.
Από την άλλη πλευρά, η Χαμάς καλεί τους Παλαιστίνιους στα όπλα για το Τέμενος και η επιθετική της ρητορική έχει αρχίσει από μέρες πριν όταν επίσημος της Χαμάς καλούσε να αγοραστούν μαχαίρια και να κοπούν κεφάλια ισραηλινών.
ενώ υπήρξε και πολεμική δράση με προσβολή οχήματος από κατευθυνόμενο αντιαρματικό πύραυλο
##Palestine
— IWN (@A7_Mirza) May 10, 2021
Saraya al-Quds (the military branch of the Palestinian Islamic Jihad #PIJ) attacked an Israeli military vehicle in easte of #Gaza with a Kornet guided missile. 3 Israeli reportedly killed. /6 pic.twitter.com/Vds3k7WyXy
Το πρόβλημα βαθαίνει καθώς η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι αν το Ισραήλ δε συμμορφωθεί με τα αιτήματα της Χαμάς για το Τέμενος, θα επιτεθεί στο Ισραήλ με όλα τα μέσα που διαθέτει. Θυμίζουμε ότι η Χεζμπολάχ ελέγχει το νότιο Λίβανο τον οποίο και έχει οχυρώσει βαριά ενώ έχει μονάδες της και κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τη Συρία στα υψίπεδα του Γκολάν, στις επαρχίες Κουνέιτρα και Νταράα της Συρίας.
Σε περίπτωση που η Χεζμπολάχ εμπλακεί σε πολεμικές επιχειρήσεις με το Ισραήλ, τότε θα υπάρξει και ιρανική εμπλοκή, έμμεση καθώς το ιρανικό κράτος εξοπλίζει τη Χεζμπολάχ και φροντίζει εν μέρη και για τον εξοπλισμό της Χαμάς με όπλα. Το πλέον απαισιόδοξο σενάριο θέλει τη Χεζμπολάχ να πραγματοποιεί επιθέσεις και στο Γκολάν με κίνδυνο εμπλοκής και του Συριακού Στρατού στη σύγκρουση με ότι μπορεί αυτό να σημάνει για την περιοχή αφού θα προκληθεί κανονικός πόλεμος εφόσον εκτροχιαστούν τα πράγματα σε όλο το μήκος των συνόρων από τη Μεσόγειο μέχρι τη Συρία στο Γκολάν για το Ισραήλ.
Οι δε διαδηλώσεις εντός των τειχών των Παλαιστινίων δε θα σταματήσουν και το Ισραήλ θα πρέπει αν αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν στη Δυτική Όχθη από τους εξεγερθέντες που θα υπάρξουν σε τέτοια περίπτωση ενώ οι μουσουλμανικές συνοικίες της Ιερουσαλήμ βρίσκονται ήδη σε αναβρασμό.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ιταλία χτυπήθηκε από ισχυρή χιονοθύελλα! Σπίτια θάφτηκαν κάτω από 3 μέτρα χιόνι στο θέρετρο Πράτο Νεβόσο, vid
- Έπιασαν τον Άγιο Βασίλη για…υπερβολική ταχύτητα στο Οχάιο! vid
- Άσχημα τα πράγματα νότια της Κρήτης εν μέσω γιορτών – Ασταμάτητες ροές αλλοδαπών
- Το Πεκίνο χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας Καμπότζης-Ταϊλάνδης
- Viral το ζευγάρι Ρώσων από το Yakutsk – Γιορτάζει επέτειο γάμου στους -50! vid
- Ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
- Ανατριχιαστική ανακάλυψη λίγο αφότου μητέρα και τα 6χρονα δίδυμα παιδιά της σκοτώθηκαν στην έπαυλή τους
- Τραγωδία στη Βαλένθια: Ο προπονητής γυναικείας ομάδας πνίγηκε σε ναυάγιο μαζί με τα 3 παιδιά του
- Την Δομή Αστέγων του Πειραιά επισκέφθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς
- Τραγωδία στη Γουατεμάλα: Τουλάχιστον 15 νεκροί και 19 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ








