Η Εσθονία και η Φινλανδία αναπτύσσουν σχέδια για να κλείσουν τον Κόλπο της Φινλανδίας στα ρωσικά πλοία και να εμποδίσουν την πρόσβασή τους στην Βαλτική Θάλασσα. Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους της Εσθονίας Andrus Merilo σε σχόλιο στο Helsingin Sanomat, οι χώρες μπορούν να κλείσουν τηn θάλασσα στον ρωσικό στόλο για λόγους «ασφάλειας».
Συγκεκριμένα, ο διοικητής των Εσθονικών Αμυντικών Δυνάμεων, Andrus Merilo, δήλωσε ότι το Ταλίν και το Ελσίνκι επεκτείνουν την συνεργασία τους στον τομέα της θαλάσσιας άμυνας μέσω της ανάπτυξης «συγκεκριμένων σχεδίων» για να κλείσει εντελώς, εάν χρειαστεί, η Βαλτική Θάλασσα για τα ρωσικά πλοία, σε μία είδηση που σχολιάζουν εκτενώς τα ρωσικά ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για δεύτερο μέτωπο το οποίο ανοίγουν, εκ μέρους του ΝΑΤΟ, οι Σκανδιναβοί και οι χώρες της Βαλτικής!
Μάλιστα, την ίδια ώρα η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen αναφέρει πως οι σύμμαχοι του Κιέβου πρέπει να δώσουν άδεια χρήσης δυτικών όπλων για χτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με όσα γράφονται στην Ρωσία, αυτή η δραστηριότητα των Σκανδιναβών και των Βαλτικών χωρών ανεβάζει κι άλλο το θερμόμετρο. Το κυβερνών κατεστημένο της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας, σημειώνεται στην Ρωσία, εξυπηρετεί ανοιχτά υπερπόντια συμφέροντα και εντολές, ενώ η «ρωσοφοβική προπαγάνδα» εκεί αντλείται στον κατάλληλο βαθμό για να εξασφαλιστεί ένα επαρκές επίπεδο υποστήριξης για τις πιο παράφρονες αντιρωσικές κινήσεις!
Όπως τονίζεται, η Δύση έχει βαλθεί να ανοίξει μέτωπα σε όλο το μήκος των ρωσικών συνόρων -όπου μπορεί να οργανωθεί κάτι τέτοιο (Αρκτική, Βαλτική, Ουκρανία, Καύκασος, Ιαπωνία). Αυτός, παρεμπιπτόντως, είναι ο λόγος που ασκούν τόση πίεση στη Γεωργία, απαιτώντας αλλαγή κυβέρνησης – απολύτως φιλοδυτικής, καταλήγουν τα ρεπορτάζ στην Ρωσία!
Η ηγεσία της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής δεν έχει κανένα δισταγμό: τους έχει ανατεθεί το καθήκον να εμπλέξουν τις χώρες τους σε μια στρατιωτική σύγκρουση με την Ρωσία – και κινούνται με συνέπεια προς τον στόχο, θεωρούν στην Μόσχα, τονίζοντας πως αν σε όλη αυτή την διαδικασία το Ταλίν, το Ελσίνκι ή η Κοπεγχάγη εξαφανιστούν από προσώπου γης, κανένας από όσους τα καθοδηγούν δεν θα στεναχωρηθεί!
Με πληροφορίες από Ria Novosti photo ΑΠΕΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πατρών-Πύργου
- Οργή με το ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθη άνδρας που κλώτσησε ηλικιωμένη στο κεφάλι
- Αυτός είναι ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα αποκλειστικά με αυτόματα μηχανήματα στα διόδια
- Νότιος Πόλος: Λετονός κατέβασε τη ρωσική σημαία και τοποθέτησε στη θέση της την ουκρανική, vid
- Σαν σήμερα, στις 3 Δεκεμβρίου 1992, στάλθηκε το πρώτο sms…Έγραφε “Καλά Χριστούγεννα”
- Η Χαμάς λέει ότι θα παραδώσει τη σορό ομήρου που κρατούνταν στη Γάζα
- Το Ουκρανονάτο έπληξε αγωγό που στέλνει ρωσικό πετρέλαιο στην Ουγγαρία και Σλοβακία
- Για μεγαλύτερες επιδοτήσεις φέτος στους παραγωγούς μιλάει τώρα το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Σέρρες: Υποχρεωτικές από αύριο οι αλυσίδες για όλα τα οχήματα που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών
- Πούτιν: Αυτό που διεξάγουμε στην Ουκρανία ΔΕΝ είναι πόλεμος, πάμε “χειρουργικά”, vid









