Οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας αποφάσισαν να αποσύρουν όλα τα μέλη μηχανοκίνητης διμοιρίας Πεζικού που είχε αναπτυχθεί και συμμετείχε στην αποστολή του στη NATO στη Λιθουανία – η επιστροφή τους αναμένεται σήμερα –, καθώς σε βάρος μελών της υπάρχουν υποψίες για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα.
Το ένα από τα μέλη της διμοιρίας, το οποίο αντιμετωπίζει τις πιο σοβαρές κατηγορίες, ενδέχεται να αποταχθεί με συνοπτικές διαδικασίες δυνάμει του γερμανικού στρατιωτικού ποινικού κώδικα, διευκρίνισε χθες το υπουργείο Άμυνας.
Στην έρευνα συμμετέχει η στρατιωτική υπηρεσία αντικατασκοπείας (MAD), κατά όσα έχουν γίνει γνωστά ως εδώ.
Οι έρευνες αφορούν διάφορα παραπτώματα, μεταξύ άλλων την εξαφάνιση πυρομαχικών, ύβρεις και προσβολές με πιθανόν ρατσιστικά κίνητρα, εξαναγκασμούς, διαγωγή που αποκάλυψε εξτρεμιστικές πεποιθήσεις και, σε μία περίπτωση, σεξουαλική επίθεση.
Στη διάρκεια γιορτής σε ξενοδοχείο στα τέλη Απριλίου, μέλη της διμοιρίας τραγούδησαν ακροδεξιά και αντισημιτικά τραγούδια, κατά το περιοδικό Der Spiegel, που αποκάλυψε την υπόθεση. Έχει εξάλλου καταγραφεί σε βίντεο η καταγγελθείσα σεξουαλική επίθεση.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, διεμήνυσε ότι θα αποδοθούν επίσης ευθύνες εάν διαπιστωθεί πως συνάδελφοι των κατηγορουμένων απέκρυψαν στοιχεία από την ιεραρχία τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Είστε η αιτία που συνεχίζω”: Ο Γονίδης ετοιμάζει νέο τραγούδι και μας δίνει μια πρώτη γεύση, vid
- Με μεγάλη προσοχή θα ακούσουν τον Τραμπ που θα μιλήσει στην ετήσια σύνοδο του Νταβός
- Σε «ψηφιακό θόρυβο» οφείλεται το blackout σε συχνότητες του FIR Αθηνών – Τι αναφέρει το πόρισμα
- Έπαιζε για 20 χρόνια τα ίδια νούμερα στο λόττο και κέρδισε πάνω από 32 εκατ. ευρώ: “Θέλω να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια”
- Σοκ για 13χρονη στην Πετρούπολη: 31χρονος προσπάθησε να τη βιάσει και να τη ληστέψει – Πώς γλίτωσε
- Χατζηδάκης: «Είμαστε δημοκρατία, αλλά δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι του κατεβαίνει»
- Σοκ στην Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς- Επιχείρηση για τον εντοπισμό του
- Αύριο Τετάρτη νέα σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτών
- Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό στη Νιγηρία για στήριξη στον αγώνα της χώρας κατά των τζιχαντιστών
- Τα 9 «βαρίδια» που χρειάζεται να αφήσεις πίσω σου τη νέα χρονιά









