Το νομοσχέδιο με τίτλο «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας» περιλαμβάνει πέντε άρθρα.
Τα κυριότερα εξ αυτών, περιλαμβάνουν το σχέδιο σύμβασης προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Rafale», το σχέδιο σύμβασης εν συνεχεία υποστήριξης των μαχητικών καθώς και τη σύμβαση προμήθειας και εν συνεχεία υποστήριξης εξοπλισμού (όπλων) των γαλλικών αεροσκαφών.
Η σύμβαση αφορά στην απόκτηση συνολικά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
Έξι εξ αυτών θα είναι καινούργια ενώ 12 μεταχειρισμένα. Το κόστος ανέρχεται σε 2,32 δισ. Σε αυτό το ποσό υπολογίζονται 1,92 δισ. ευρώ, χωρίς κρατήσεις, για τα αεροσκάφη και επιπλέον 400 εκατ. ευρώ, χωρίς κρατήσεις, για τα όπλα που φέρουν.
Η συζήτηση στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής θα διαρκέσει δυο ημέρες. Ακολούθως, οι συμβάσεις θα περάσουν στην Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να συζητηθούν την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.
Το «παρών» στην Ολομέλεια θα δώσουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καθώς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) Γεώργιος Μπλιούμης.
Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ψήφισης της σύμβασης καθώς το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται στην Αθήνα η Γαλλίδα υπουργός ‘Αμυνας Φλοράνς Παρλί για τις οριστικές υπογραφές της συμφωνίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μεντβέντεφ: 417χιλ. Ρώσοι υπέγραψαν συμβόλαια με τις Ένοπλες Δυνάμεις, vid
- Συναγερμός στις Σέρρες: Αγνοείται ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πορροΐων
- «Θίχτηκε» ο Μακρόν με τις αμερικανικές κυρώσεις σε Ευρωπαίους για λογοκρισία
- Χριστούγεννα στην… πολυπολιτισμική Ευρώπη, vid
- Λος Άντζελες: Γιγάντιο σπίτι της ταινίας «Home Alone» από τζίντζερμπρεντ κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες (vid)
- Τα ρομπότ στην Κίνα άρχισαν να αντικαθιστούν και τους… μπαρίστες, vid
- Μεσανατολικό: Σε εξέλιξη συζητήσεις Τουρκίας-Χαμάς
- «Με τα “ήρεμα νερά” η Ελλάδα κέρδισε χρόνο»: Δηλώσεις που προμηνύουν εξελίξεις
- Ευχές από την Κ. Γκίλφοϊλ: «Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τους λαούς των δύο μεγάλων εθνών μας»
- Δένδιας: Δημιουργούμε τη 2η μονάδα παραγωγής drones, με δυνατότητα κατασκευής χιλίων drones/μήνα
Κύρια Θέματα









