Σημαντικές εξελίξεις στο πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16

Από την Παρασκευή βρίσκονται στην Ελλάδα οι δύο Αμερικανοί πιλότοι που θα αναλάβουν το πτητικό σκέλος των δοκιμών του πρωτότυπου αεροσκάφους με αριθμό “005” στο οποίο έχουν εγκατασταθεί τα συστήματα που προβλέπει η αναβάθμιση.

Θα γίνουν οι δοκιμές με τον κινητήρα αλλά με σταθερό το αεροσκάφος, εφόσον όλα είναι καλώς, θα ακολουθήσει και τροχοδρόμηση του αεροσκάφους και έπειτα πτήσεις. Οι πρώτες τοπικά, γύρω από το αεροδρόμιο και οι επόμενες θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας και εμβέλειας. Με την ολοκλήρωση όλων αυτών των δοκιμών, το αεροσκάφος θα αναχωρήσει στο τέλος Ιανουαρίου με τους δύο Αμερικανούς πιλότους για τις Η.Π.Α. , με μία ενδιάμεση στάση στη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι τελικές δοκιμές και η πιστοποίηση των συστημάτων του μαχητικού από τη Lockheed Martin. Τέλος, το μαχητικό θα επιστρέψει στην Ελλάδα από τις Η.Π.Α. και θα λάβουν σειρά τα επόμενα 4 μαχητικά.

Τα μαχητικά αυτά θα είναι από δύο των εκδόσεων Block 52 και Block 52 + με 1 διθέσιο και ένα μονοθέσιο από κάθε τύπο και θα εισέλθουν στο υπόστεγο της Ε.Α.Β. το Φεβρουάριο με διαφορά 50 ημερών το κάθε ένα με ολοκλήρωση των εργασιών σε αυτά να προβλέπεται μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Συνολικά 84 αεροσκάφη πρέπει να αναβαθμιστούν μέχρι το 2027 με βάση το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί και κόστισε στο ελληνικό δημόσιο άνω του 1 δις ευρώ.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από doureios .com

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.