αναφερόμενη σε «κίνδυνο» εξαιτίας της «εντατικοποίησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων» στην περιοχή, όπου οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει θεαματικά τη στρατιωτική παρουσία τους από τον Αύγουστο.
Η FAA παροτρύνει στην ειδοποίηση αυτή (υπ’ αρ. A0012/25) τους χειριστές αεροσκαφών στην περιοχή να επιδεικνύουν προσοχή «σε όλα τα ύψη», εξαιτίας της «επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας» και «της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας μέσα και γύρω από τη Βενεζουέλα».
«Απειλές μπορεί να εγείρουν δυνητικό κίνδυνο για αεροσκάφη σε όλα τα ύψη», στις φάσεις «της υπέρπτησης», «της άφιξης και της αναχώρησης» καθώς και «για αεροδρόμια και αεροσκάφη στο έδαφος», συνόψισε ο αμερικανικός εποπτικός φορέας.
Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπολύουν πλήγματα εναντίον ταχύπλοων που κατά την Ουάσιγκτον μεταφέρουν ναρκωτικά, ενώ έχουν αναπτύξει πολλά αεροναυτικά στοιχεία στην Καραϊβική, αφήνοντας να πλανάται το ενδεχόμενο επέμβασης εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Οι επιδρομές των ΗΠΑ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 83 ανθρώπους μέχρι σήμερα.
Η Ουάσιγκτον, που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας «επικεφαλής» δικτύου διακίνησης ναρκωτικών, ανέπτυξε μεταξύ άλλων στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford, το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Το Καράκας από την άλλη απορρίπτει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς και κατηγορεί με τη σειρά του τις ΗΠΑ πως χρησιμοποιούν τη διακίνηση ναρκωτικών ως πρόσχημα «για να επιβάλλουν αλλαγή καθεστώτος» στη Βενεζουέλα και να βάλουν στο χέρι τα πελώρια αποθέματα πετρελαίου της λατινοαμερικάνικης χώρας.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Σελίν Ντιόν προγραμματίζει εμφανίσεις στη Γαλλία
- Θεσσαλονίκη: Ποινές κάθειρξης 12,5 ετών σε αρχιμανδρίτη και πρώην ιερέα – Απέσπασαν άνω του 1,5 εκατ. ευρώ από πιστούς
- Κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τα ταξί την Τρίτη
- Θεσσαλονίκη: Κλειστή η περιφερειακή οδός στο ένα ρεύμα, στο ύψος του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου» το βράδυ της Πέμπτης
- Αυτοκίνητο σχεδόν «μπούκαρε» σε καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας (photo)
- Τραμπ βλέπει “μια ευκαιρία για συμφωνία με το Ιράν”, σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- Άλλες 2 κτηνοτροφικές μονάδες στη Λέσβο με ζώα με αφθώδη πυρετό επιβεβαιώθηκαν σήμερα εργαστηριακά
- Ο Πούτιν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και τοποθετήθηκε
- Βρετανία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιρανός που φέρεται να επιχείρησε να μπει σε βάση πυρηνικών υποβρυχίων
- Κ. Πιερρακάκης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας: Πώς ωφελούνται 3 στους 4 ιδιοκτήτες ΙΧ – Τι αναφέρει για αγρότες και ακτοπλοϊκά εισιτήρια









