Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι πρόκειται για «επικίνδυνη και ανεύθυνη ρητορική» εκ μέρους του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η διαταγή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις αποτελεί μέρος ενός μοτίβου των κατασκευασμένων απειλών της Μόσχας προκειμένου να δικαιολογήσει την επιθετικότητά της, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.
«Τον έχουμε δει να το κάνει ξανά και ξανά. Σε καμία χρονική στιγμή η Ρωσία δεν απειλήθηκε από το ΝΑΤΟ, δεν απειλήθηκε από την Ουκρανία», δήλωσε η Ψάκι στην εκπομπή This Week του ABC.
«Πρόκειται για ένα μοτίβο του προέδρου Πούτιν και θα ορθώσουμε το ανάστημά μας σε αυτό. Διαθέτουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, όμως πρέπει επίσης να φωνάξουμε για το τι βλέπουμε εδώ από τον πρόεδρο Πούτιν», συμπλήρωσε η Ψάκι.
Παράλληλα, η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε: «Ο Πούτιν συνεχίζει να κλιμακώνει αυτό τον πόλεμο με τρόπο που είναι απολύτως απαράδεκτος. Πρέπει να συνεχίσουμε να καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες» δήλωσε μιλώντας στο δίκτυο CBS.
photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με νέα επίθεση σε νατοϊκούς συμμάχους, ο Τραμπ απειλεί με αμερικανική αποδέσμευση από τα Στενά του Ορμούζ
- Χρυσοχοΐδης: «Μηδενική ανοχή στην πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανηλίκους»
- ΗΠΑ και Ισραήλ έπληξαν τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αερίου στο Ιράν, vid
- Νέα θέαση «μετεωρίτη» έγινε viral στις ΗΠΑ, vid
- Σουηδός πολίτης εκτελέστηκε σήμερα στο Ιράν
- Ιεροσόλυμα: Ανησυχία για αυτό που συμβαίνει για πρώτη φορά πριν τη Λαμπρή
- Με ευρύτατη πλειοψηφία εκλέχθηκε Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
- Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το 2025 – Άγγιξαν τα 80 δισ. ευρώ
- Η πρόταση Έλληνα πολιτικού που ίσως φέρνει πιο κοντά τον Ευρωστρατό
- «Ταξιδάκι» Ζελένσκι στο Λονδίνο για… περισσότερα όπλα και πολιτική στήριξη









