Σχέδιο για την Ουκρανία μέχρι τον Μάιο του 2024! «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ», γράφουν οι Ρώσοι

Ρεπορτάζ της Pravda

Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε μια ιδέα να μεταφέρει κρυφά μεγάλες και εξαιρετικά ευέλικτες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να καταλάβουν θέσεις στην δεξιά όχθη του Δνείπερου και στα σύνορα με την Λευκορωσία, γράφει η Pravda σε άρθρο με υπότιτλο «Ο καιρός γαρ εγγυς»!

Γράφει το άρθρο:

Μια ανώνυμη «πηγή» ενημέρωσε ότι στρατεύματα από την Φινλανδία, την Σουηδία, την Ρουμανία και την Πολωνία θα μπορούσαν να εμπλακούν στην επιχείρηση. Στόχος είναι να «ελευθερωθούν» οι δυνάμεις στην Ουκρανία για την επακόλουθη ανακατεύθυνσή τους στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Οι συντάκτες του σχεδίου πιστεύουν ότι αυτό θα δημιουργήσει πλεονέκτημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας!

Με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σχεδιάζεται επίσης:

  • η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο·
  • να επιτεθεί στην Υπερδνειστερία.
  • να επιτεθεί σε στρατηγικές εγκαταστάσεις υποδομής στις βόρειες περιοχές της Ρωσίας.

Οι Βρετανοί στρατηγοί σκοπεύουν να προετοιμάσουν ένα τέτοιο σενάριο μέχρι τον Μάιο του 2024.

Δεν είναι είδηση

Στις 15 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στην Βρετανία, Vadim Prystaiko, ανακοίνωσε ένα παρόμοιο σχέδιο.

Ορισμένες χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ουκρανία και «το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρώτο σε αυτή τη λίστα», είπε. Σύμφωνα με το Prystaiko, η Μεγάλη Βρετανία θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία σε περίπτωση «καταστροφικής εξέλιξης του πολέμου».

Ας σημειωθεί επίσης τι είπε ο πρώην αρχηγός του ΝΑΤΟ Άντερς Ράσμουσεν τον Ιούλιο. Μεμονωμένα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο να σταθμεύσουν στρατεύματα στην Ουκρανία εάν άλλα μέλη ή η συμμαχία στο σύνολό της δεν παρέχουν σημαντικές εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο, είπε ο Ράσμουσεν. Η Πολωνία μπορεί να είναι μια τέτοια χώρα, είπε.

Έτοιμη η εκστρατευτική δύναμη του ΝΑΤΟ

Ο Βρετανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Leo Docherty πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πολωνία στις 31 Ιανουαρίου. Η επίσκεψη δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι η Πολωνία, στην οποία σταθμεύουν τα βρετανικά στρατεύματα ως μέρος της πολυεθνικής ομάδας του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν οκτώ τέτοιες ομάδες συνολικά στα σύνορα με την Ρωσία. Πρόκειται για ένα έτοιμο και καλά συντονισμένο εκστρατευτικό σώμα.

Στην Πολωνία, η Βρετανία συνεργάζεται με την Κροατία και την Ρουμανία. Ο Ντότσερτι επισκέφτηκε την μοίρα που εδρεύει στη βάση Bemowo Piskie στο Orzysz όπου υπηρετούν 150 Βρετανοί στρατιώτες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Το σχέδιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, αφού η εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ στον κόσμο εξαρτάται από την έκβαση της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. 

Καθώς η Ουκρανία εξαντλείται από στρατιώτες, ο μόνος τρόπος για να «αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού» για το Κίεβο είναι να εμπλέξει άμεσα τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Μέχρι πρόσφατα, το ΝΑΤΟ παρείχε στην Ουκρανία όπλα, πληροφορίες, υλικοτεχνική υποστήριξη και διοικητική υποστήριξη.

Τα ακόλουθα, ωστόσο, μιλούν κατά της εφαρμογής του προαναφερθέντος σχεδίου:

  1. Η ανάπτυξη του επίσημου (όχι απλά μισθοφορικού) στρατιωτικού σώματος των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα σημαίνει κήρυξη πολέμου στην Ρωσία.
  2. Το Λονδίνο και άλλες πρωτεύουσες των «γενναίων» μπορεί να μετατραπούν σε πυρηνική ερημιά 15 λεπτά αφότου τα στρατεύματα καταλάβουν την δεξιά όχθη του Δνείπερου.
  3. Εάν η Δύση ήθελε πραγματικά (ή μπορούσε) να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στη Ρωσία, θα είχε αναπτύξει το απόσπασμά της στην Ουκρανία ακόμη και πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ωστόσο, δεν υπάρχουν στρατεύματα του ΝΑΤΟ και η υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία μειώνεται σταθερά.

Αυτό υποδηλώνει ότι η Δύση δεν θέλει να κερδίσει η Ουκρανία για λόγους ασφαλείας (η Ρωσία είναι μια ισχυρή πυρηνική δύναμη) και υπάρχει συναίνεση για αυτό το θέμα μεταξύ των δυτικών πολιτικών.

Ο στρατός μπορεί να αναπτύξει διάφορα σχέδια. Μπορεί ακόμη και να σχεδιάζουν να αναπτύξουν ένα απόσπασμα του ΝΑΤΟ στη Σελήνη (για να αντιμετωπίσουν την απειλή της Ρωσίας και εκεί), αλλά είναι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που του δίνουν το πράσινο φως (σ.σ. Άλλοι αποφασίζουν πέρα και πάνω από τους στρατούς ακόμα και από τους πολιτικούς! Ωστόσο για τις όποιες εξελίξεις κοντά είναι η ώρα εξού και ο τίτλος της Pravda).

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Bloomberg pool

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί